Στο μικροσκόπιο τα θέματα των νοσηλευτών- Προσλήψεις στο ΕΣΥ υποσχέθηκε ο Π. Κουρουμπλής

  • Iatropedia
Προσλήψεις, μετατάξεις για οικογενειακούς λόγους αλλά και νομοθέτηση του καθηκοντολογίου υποσχέθηκε στην ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ο νέος υπουργός Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ (νοσηλευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του ΕΣΥ) συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της ανάγκης για άμεση πρόσληψη νοσηλευτών, τις αρμοδιότητές τους (που πήρε πίσω ο προηγούμενος υπουργός κι άλλα σοβαρά θέματα.

Ο νέος υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σύντομα σε προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, όπως άλλωστε έχει υποσχθεί και προεκλογικά η κυβέρνηση αυτή, η πλειοψηφία των οποίων θα αφορά νοσηλευτές. Επιπλέον ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε να ικανοποιήσει τις αιτήσεις για τις μετατάξεις των εργαζομένων, προκειμένου να επιλυθούν τα μεγάλα και επί σειρά ετών ίδια προβλήματα στις οικογένειες των νοσηλευτών. Όσο για το θέμα της νομοθέτησης των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων (που πήρε πίσω ο κ. Βορίδης λίγες μέρες πριν από τις εκλογές λόγω της αντίδρασης των γιατρών και των νοσηλευτών μη πανεπιστημιακής κεπάιδευσης), ο υπουργός φάνηκε σύμφωνος με τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ότι το θέμα χρήζει άμεσης επίλυσης και μάλιστα θα δρομολογήσει μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Άνδρέα Ξανθό, την τελική διευθέτησή του εντός της επόμενης εβδομάδας το αργότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομειακοί γιατροί: « Έρχονται λουκέτα σε νοσοκομεία! Πεθαίνουν άνθρωποι»!

Νοσοκομειακοί γιατροί: Φέρτε πίσω το μισθολόγιο μας! Τι θα ζητήσουν από Βορίδη