Στο Μαξίμου αρνήθηκαν να παραλάβουν επιστολή συμβασιούχων προς τον πρωθυπουργό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επιστολή στο πρωθυπουργό προσπάθησαν να παραδώσουν σήμερα οι συμβασιούχοι των Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – ΕΚΑΒ - Πρόνοιας με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ. Αλλά- όπως καταγγέλλουν- δεν την δέχτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι διαδηλωτές πάντως έριξαν αυγά στα ΜΑΤ, ενώ καταγγέλλουν ότι κι εκείνοι τους "απάντησαν" ανάλογα!

Παρόλα αυτά η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα την επιτολή αυτή ώστε να διαβαστεί εμμέσως:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συμβασιούχων των Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – ΕΚΑΒ – Πρόνοιας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε προσωπικό που υπηρετούμε πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια με ελαστικές μορφές Απασχόλησης.

Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι αντικαταστήσαμε 35.000 μόνιμους υπαλλήλους που αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση στα χρόνια των Μνημονίων. Στα Νοσοκομεία εργαζόμαστε 14.000 εκ των οποίων οι 8.000 πρώην ή εργολαβικοί και αντικαταστήσαμε 30.000 μονίμους υπαλλήλους που αποχώρησαν τα χρόνια των Μνημονίων.

Κατά γενική ομολογία συμβάλλουμε αποφασιστικά να μένουν όρθια τα νοσοκομεία που έχουν 45.000 κενές οργανικές θέσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε μπάρμπα στην Κορώνη για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε μόνιμη δουλειά αν και προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ και έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι το δικαιούμαστε.

Το πλεονέκτημα που αποδεικνύεται μειονέκτημα σε εμάς είναι ότι τα Νοσοκομεία και οι άλλες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας προσλαμβάνουν μέσω ΑΣΕΠ. Και εσείς τις λίγες θέσεις που σας επιτρέπουν τα μνημόνια να καλύψετε στο Δημόσιο Τομέα, τις καλύπτεται σε υπηρεσίες που δεν έχουν ΑΣΕΠ για να εξυπηρετήσετε τον κομματικό σας στρατό. Βλέπετε τα Νοσοκομεία έχουν ΑΣΕΠ, αξιοκρατία και δουλειά. Μας σέρνετε συριζοδέσμιους έως τις εθνικές εκλογές. Σε ομηρία. Επιδιώκεται πολιτικά οφέλη. Η ψήφος μας είναι Δημοκρατικό δικαίωμα. Πολλοί εξ ημών πιστέψαμε στην Ελπίδα. Την μετατρέψατε όμως σε εφιάλτη.

Όσοι εργαζόμαστε στις υποστηρικτικές υπηρεσίες για πολλά χρόνια μας έπιναν το αίμα οι εργολάβοι. Δεν είχαμε την τύχη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Τουλάχιστον όμως με αγώνες καταφέραμε πολλοί να προσληφθούμε με συμβάσεις έργου και μετά εργασίας. Άλλοι απολύθηκαν. Οι μισοί συνεχίζουν να εργάζονται μέσω των εργολάβων χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Σταματήστε επιτέλους αυτού του είδους την μαύρη απλήρωτη εργασία. Επανασυστήστε τις οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία. Δώστε μας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μην μας στέλνεστε ξανά στα νύχια των εργολάβων ή στην ανεργία.

Οι Συμβάσεις όλων μας λήγουν από τώρα έως τέλος του χρόνου. Μήπως ο λόγος που μας σέρνεται είναι οι Εθνικές εκλογές;

Αντέχετε να δείτε άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ να κλείνουν με τις απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών; Να κλείνουν ολόκληρες κλινικές Νοσοκομείων; Να ιδρυματοποιούνται παιδιά και περιθαλπόμενοι στη πρόνοια; Να καθυστερούν επικίνδυνα οι διακομιδές εκτάκτων περιστατικών; Να κλείνουν μεσημέρι τα Κέντρα Υγείας σαν να είναι τράπεζες

Μην παραμυθιάζεστε με τα όσα λέει ο κος Πολάκης. Για να γίνουν προσλήψεις στα Νοσοκομεία χρειάζεται η έκδοση προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ. Κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε. Δεν καλύπτονται τα κενά των Νοσοκομείων με την αφηρημένη αριθμητική Πολάκη στο facebook ο οποίος αθροίζει φανταστικές προσλήψεις.

Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αποδεδειγμένα!!! Δουλεύουμε πέραν του 24μηνου. Δικαιούμαστε τη δουλειά μας. Αν  δεν την δικαιούμαστε εμείς που δίνουμε την ψυχή μας για να κρατήσουμε όρθια τη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια ποιοι την δικαιούνται; Οι κομματικοί εγκάθετοι; Οι μετακλητοί υπάλληλοι;

Φαίνεται ότι μας προορίζεται να καλύψουμε έκτακτες και επείγουσες εκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν τελειώνει η ζωή με τις Εθνικές εκλογές. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια τα χρειαζόμαστε και στη ΜΕΤΑΣΥΡΙΖΑ εποχή.

Προσφέρουμε στα Νοσοκομεία. Μην μας πετάτε σαν στημένες λεμονόκουπες. Χρειαζόμαστε τη δουλειά μας. Ζούμε μόνο από αυτή.

Μας χρειάζονται οι Ασθενείς.

Θα αντιδράσουμε με συνεχείς αγώνες. Βλέπετε είμαστε άτυχοι. Στο παρελθόν αγωνιστήκαμε μαζί με εσάς και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Εμάς όμως μας αντιμετωπίσατε ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Δώστε λύση.

Για την δημόσια Υγεία – Πρόνοια.

Για την οικονομική μας επιβίωση.

Οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας