Στο λογιστήριο το μισθολόγιο των γιατρών του ΠΕΔΥ!

  • Iatropedia
Έφτασαν σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας για την αντιστοιχία βαθμών και μισθολογικής κλίμακας των 1000 περίπου γιατρών που πέρασαν από τα πρώην πολυαιτρεία του ΕΟΠΥΥ, στο ΠΕΔΥ και εξομοιώνονται με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Οι γιατροί αυτοί, έχουν περάσει επί σειρά μηνών την αγωνία αν θα κλείσουν τελικά ή όχι τα ιδιωτικά τους ιατρεία, αν θα ενταχθούν και με ποιο βαθμό στο ΕΣΥ και σε ποιες ομάδες θα λάβουν τις νέες οργανικές τους θέσεις.

Η τελευταία ημερομηνία που είχαν προθεσμία να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία ήταν η 4η Νοεμβρίου αλλά αυτό άλλαξε για πολλοστή φορά καθώς άλλοι κέρδισαν σχετικά δικαστήρια και μπορούν να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία επί 1 έτος ακόμα, ενώ άλλοι πρέπει να έχουν ήδη κλειστά.

Ο ΠΙΣ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, την τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 25 του ν.4238/14 περί ΠΕΔΥ, ώστε ο χρόνος κατάταξης των ιατρών που θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ στο βαθμό διευθυντή να είναι 20 χρόνια αντί 25.