Στο Υπουργείο Υγείας η τρόικα. Τι θα ζητήσει από Λοβέρδο

  • Iatropedia
Η περιβόητη μέρα που η τροικανοί θα επισκεφθούν το υπουργείο Υγείας με μάλλον …κακές διαθέσεις έφθασε. Τα υψηλόβαθμα στελέχη τρέχουν και δε φθάνουν τις τελευταίες ημέρες για να είναι προετοιμασμένα για το τι θα απαντήσουν στους δανειστές μας σχετικά με τις δαπάνες υγείας που μάλλον αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Όλα τα στοιχεία που έχουν παραδοθεί αλλά ακόμη και αυτά που θα δοθούν σήμερα Πέμπτη καθώς και το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» της υγείας αναμένεται σήμερα να εξετάσουν λεπτομερώς οι τροϊκανοί που επισκέπτονται το υπουργείο Υγείας.

Και επειδή η εικόνα που είχαν από τα προηγούμενα στοιχεία που είχαν παραδοθεί δεν ήταν και η καλύτερη, οι δανειστές μας θα ζητήσουν επιτάχυνση των διαδικασιών σε όλους τους τομείς.

Ειδικότερα με βάση και όσα έχουν διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών, θα απαιτήσουν άμεσα μείωση δαπανών, λουκέτα σε κλινικές ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν ακόμη και κλείσιμο νοσοκομείων κάτι που έχει ειπωθεί και στο παρελθόν.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς το ΕΣΥ παρά τα ψαλιδίσματα εξακολουθεί να υπολειτουργεί χωρίς να εξυπηρετεί ούτε τους ασθενείς αλλά ούτε τους εργαζόμενους.

Ο κακός σχεδιασμός το τελευταίο διάστημα αλλά και οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν ακόμη όπως οι συγχωνεύσεις, φαίνεται πως δεν έδωσαν και την καλύτερη εικόνα στους δανειστές μας.

Γι αυτό και τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας έτρεχαν και δεν έφθαναν για να ετοιμάσουν ένα νέο πόρισμα (η επιτροπή των «σοφών») που θα προτείνει πλέον με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τις όποιες αλλαγές συμφωνηθούν.

Πάντως τα οικονομικά στοιχεία που μελετώνται τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά ειδικά σε ότι αφορά στο τελευταίο τρίμηνο του 2011. Στο διάστημα αυτό οι δαπάνες εμφανίζονται να αυξάνονται αντί να μειώνονται γεγονός που αποδίδεται στα περιβόητα ΚΕΝ, στη νέα τιμολόγηση δηλαδή της νοσηλείας.

Εξάλλου οι τιμολογήσεις αυτές όπως προκύπτει και από διαπιστώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, αύξησαν κατακόρυφα το κόστος καθώς σε διάφορες ιατρικές πράξεις ή επεμβάσεις οι τιμές ανέβηκαν ακόμη και 10 φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

σύνοδος κορυφής τρόικας – σοφών – Υπουργείου υγείας

ο Ανδρέας και ένα αδιάφορο πόρισμα 250 σελίδων

φτάνει η τρόικα-τι περικοπές θα ζητήσει στην Υγεία