Στο έλεος της φωτιάς (πάλι) η Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
φωτιά
Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης. Η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη, «καταπίνει» ολόκληρους οικισμούς, σπίτια και περιουσίες!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αγνοείται ένας 77χρονος άνδρας στη Χασιά από το απόγευμα της Τρίτης (22.08.23), όπως αναφέρουν συγγενείς του.

Την ίδια ώρα, στην Πάρνηθα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες της λυσσασμένης φωτιάς, τρεις περιοχές έχουν εκκενωθεί, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο της κόλασης καταγράφουν την απελπισία των κατοίκων, που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να χάνονται οι περιουσίες μίας ολόκληρης ζωής! Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο σημείο του πύρινου εφιάλτη δεν λένε να κοπάσουν, δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης.

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Πάρνηθα, που έχει εγκλωβιστεί στη δίνη τη ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς! Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (23.08.23) εστάλησαν απανωτά μηνύματα από το 112 μέσα σε μόλις λίγα λεπτά για εκκένωση τριών περιοχών: Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω.

Οι κάτοικοι των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Καποτά ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Λεφάντω προς κέντρο Άνω Λιοσίων.

Παράλληλα, έχουν ήδη εκκενωθεί 3 γηροκομεία της περιοχής και ένα μοναστήρι και έχουν απομακρυνθεί 150 ηλικιωμένοι τόσο για να μην απειληθεί η ζωή τους σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν στις μονάδες όσο και για να μην προκύψουν προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, έγινε και προληπτική εκκένωση του κέντρου στην Αμυγδαλέζα, με τους 750 μετανάστες να μεταφέρονται με λεωφορεία, οι περισσότεροι εξ αυτών στην Αμυφδαλέζα και οι υπόλοιποι στη δομή στην Πέτρου Ράλλη.

Από το newsit.gr

φωτό: InTime