Στο δρόμο τα «φύλλα πορείας» για γιατρούς-εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες

  • Iatropedia
Τελικά παρά τις απεργίες και τις αντιδράσεις, το περιβόητο νομοσχέδιο Άδωνι …είναι στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε οι δύο μήνες απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν άλλαξαν τελικά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις και απομακρύνσεις από το δημόσιο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το νομοσχέδιο που αλλάζει τον ΕΟΠΥΥ και δημιουργεί το ΠΕΔΥ είναι προ των πυλών καθώς σήμερα Πέμπτη στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Παρά τις όποιες αντιδράσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης που είχε βάλει σκοπό να απαλλαγεί από τουλάχιστον 2500 με 3000 γιατρούς, υλοποιεί το σχέδιό του για το νέο σύστημα και ευελπιστεί τουλάχιστον οι μισοί γιατροί να επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα.

Από την ημέρα ψήφισης και μετά ξεκινούν και οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας για τους περίπου 8500 γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικά οι γιατροί θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να αποφασίσουν εάν θα κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και θα μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ ή θα μείνουν στον ιδιωτικό τομέα διατηρώντας το ιατρείο τους.

Όταν ολοκληρωθούν οι διαθεσιμότητες, δηλαδή έναν μήνα μετά κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη θα πρέπει για να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά από την εφορία που να δείχνουν ότι έκλεισαν το ιατρείο τους. Διαφορετικά σύμφωνα και με το νομοσχέδιο απολύονται αυτοδίκαια.

Οι ρυθμίσεις Άδωνι προκαλούν αντιδράσεις σε όλο τον υγειονομικό κόσμο γι αυτό και γιατροί και εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας συστήνουν πανυγειονομικό μέτωπο και κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινή γραμμή Άδωνι-Χατζηδάκη για τα φάρμακα χωρίς συνταγή! Τι θα πούνε στην τρόικα

Έρχονται τα ΚΕΠ-Υγείας! Τι θα προσφέρουν

Άδωνις προς φαρμακοβιομηχάνους: «Κόβω το πλαφόν στα φάρμακα αν…»! Τι είπε για τρόικα και γιατρούς

Απίστευτο: Πετούν έξω από την συνταγογράφηση τους γιατρούς που ξεπέρασαν το πλαφόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν