Στο δρόμο οι εργαζόμενοι για τα λουκέτα στα νοσοκομεία! Πως αντιδρά η κυβέρνηση

  • Iatropedia
Σε αναβρασμό είναι τα τελευταία 24ωρα οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προτίθεται μέσα στην αναμπουμπούλα να βάλει λουκέτα σε νοσοκομεία μετά από σχετικές παροτρύνσεις της τρόικας. Δείτε τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι και πως αντιδρά η κυβέρνηση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει νοσοκομεία που δε θεωρεί αποδοτικά. Κάτι που έχει ζητήσει επιμόνως το τελευταίο διάστημα η τρόικα καθώς όπως φαίνεται δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ορισμένες περιοχές χρειάζονται νοσηλευτικές μονάδες για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων ειδικά οι απομακρυσμένες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τροϊκανοί -όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia- εστίαζαν στις τελευταίες συναντήσεις τους με στελέχη του υπουργείου Υγείας στα ποσοστά αποδοτικότητας. Όσο είχαν χαμηλά ποσοστά πληρότητας θεωρούσαν ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Στοιχείο όμως που δεν μπορεί να ληφθεί υπ όψιν στη χώρα μας δεδομένης της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας και του μεγάλου αριθμού των νησιών.

Ήδη πάντως οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική της Ομόνοιας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Υγείας καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να τη μετατρέψει σε μονάδα μόνο για επείγουσα ιατρική και για τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να καταγράφονται στο κέντρο της πόλης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 27/06/2013 5ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 έως τις 3 μετά το μεσημέρι διαμηνύοντας στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να βάλει λουκέτα.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αμήχανη μπροστά στις αντιδράσεις σπεύδει να διαψεύσει τις πληροφορίες περί κλεισίματος νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τακτική γνωστή πάντα στους κυβερνώντες…