«Στήριξη των αγώνων της ΠΟΕΔΗΝ» από την ΑΔΕΔΥ- Συγκέντρωση την 1η Φεβρουαρίου στην Λάρισα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε σήμερα την αμέριστη συμπαράστασή της και ότι "στηρίζει τους αγώνες των οι εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πρόνοια και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της Δημόσιας Υγείας". Και όχι μόνο αυτό αλλά αποφάσισε στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ΟΤΑ του Νομού Λάρισας για την 1η Φεβρουαρίου ώστε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως αναφέρουν, τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι γνωστά σε όλους. Υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) επειδή δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Καθημερινά παρουσιάζονται ελλείψεις υλικών, τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των πολιτών.

«Και αντί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις, οι υπουργοί της Υγείας πανηγυρίζουν, αυτοκολακεύονται για τις πολιτικές που εφαρμόζουν τα δύο χρόνια που κυβερνούν. Οι αγώνες των εργαζομένων ενοχλούν τους κυβερνώντες. Πάνω από τις ζωές των ασθενών, βάζουν το πολιτικό κόστος. Για αυτό προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα από τους πολίτες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου, ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Λάρισας, αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, του Νομού Λάρισας, την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017 από τις 10:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, στις 9:00 πμ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά Τμήματα και τα Σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν