Στήριξη νέων γιατρών και προσλήψεις υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας στον ΙΣΑ

  • Iatropedia
Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό και η επιδότηση της επιχειρηματικότητας των νέων γιατρών μέσω του ΕΣΠΑ, έθεσε ως βασικά θέματα χθες το ρποεδρείο του ΙΣΑ στη νεά ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι έχει δώσει οδηγία στον ΑΣΕΠ για την ενεργοποίηση παλαιότερων διαγωνισμών με σκοπό την πρόσληψη 1.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ενώ μίλησε και για σταδιακή πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού.

Ως προς το δεύτερο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο νέος υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα μελετηθεί σε εύλογο χρόνο σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών. Θα αγωνιστώ παράλληλα και για την αξιοπρέπεια του κλάδου των γιατρών, αλλά όπου εντοπίζεται διαφθορά θα είμαι αμείλικτος».

Στη συνέχεια, ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) οι εκπρόσωποι

Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεταξύ των οποίων η ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων που απαιτούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, η έλλειψη διαβητολογικών κέντρων ή ιατρείων σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας, το ποσοστό συμμετοχής στην ινσουλίνη για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 καθώς και η καθυστέρηση αποζημίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση της αντλίας έγχυσης ινσουλίνης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει άμεσα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντιδράσεις για τις «κορώνες» Κουρουμπλή περί κατάργησης των συμβάσεων με τους ιδιώτες παρόχους

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή