Στην Υγεία, σε επισιτιστικό πρόγραμμα για μαθητές και σε κίνητρα για την επιστροφή Ελλήνων επιστημών θα πάνε τα 246 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες από το βήμα της ΔΕΘ ότι έχει τηρήσει (;) όλα όσα υποσχέθηκε πριν από έναν χρόνο κι ότι προχωράμε με νέους στόχους και νέες ...υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη! Όσο για τα χρήματα που ελπίζει να εισπράξει το κράτος από τους 4 νέους καναλάρχες, υποσχέθηκε να τα προωθήσει σε σχολικά γεύματα, την δημόσια Υγεία και σε κίνητρα για να επιστρέψουν στην χώρα νέοι επιστήμονες που την εγκατέλειψαν για μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό...

«Τα 246 εκατ. ευρώ θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν, στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχεισε:»Για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. Το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα, για την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για την χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μέρος των χρημάτων θα δοθεί τα δημόσια νομοσοκομειά και για τη μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Τι εξήγγειλε για την Υγεία ο πρωθυπουργός:

-Μέσα στους επόμενους μήνες τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.

  • Πρώτα θα πληρωθούν 985 περίπου κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.
  • Θα καλυφθούν άλλες 2500 κενές οργανικές θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ.
  • Θα γίνει πρόσληψη 760  ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ.
  • Θα πληρωθούν 585 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
  • Θα απλοποιηθεί η διαδικασία τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών – με την οποία ήδη έχουν διοριστεί 800 επικουρικοί γιατροί.
  • Θα γίνει άμεση έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκ ευρώ, 12μηνης διάρκειας, για 4000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης, που θα ξεκινήσει άμεσα, μέσα στους επόμενους μήνες.