Στην «τσιμπίδα» της ΕΛΑΣ παράνομα εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες

  • Iatropedia
Το τμήμα Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ συνέλαβε το βράδυ της Κυριακής 5 αλλοδαπές στο νοσοκομείο "Σωτηρία"...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για πολλοστή φορά την τελευταία 10ετία, η ΕΛΑΣ συλλαμβάνει -μετά από καταγγελία- αλλοδαπές γυναίκες οι οποίες εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στο ειδικό μητρώο του ιδρύματος, χωρίς άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, χωρίς πιστοποιημένες ειδικές γνώσεις νοσηλευτού και κυρίως χωρίς καν βιβλιάριο ασθενείας…!

Το φαινόμενο της παράνομης εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι σημερινό ούτε αφορά μόνο τα χρόνια της κρίσης οπότε έχουν αποδεκατιστεί οι δημόσιες δομές από νοσηλευτές… Είναι παλιό και πολλές φορές εξακριβωμένο. Και μάλιστα υπάρχει εδώ και μια 5ετία νόμος που καθορίζει ότι κανείς δεν μπορεί να εργαστεί σε δημόσιο νοσοκομείο ως αποκλειστικός νοσοκόμος αν πρώτα δεν περάσει από το ειδικό γραφείο κάθε νοσοκομείου ώστε να εγγραφεί στο μητρώο.

Παρόλα αυτά, τόσο επειδή παρέχουν πιο φθηνή εργασία, όσο επειδή δεν είναι «υποπτευμένος» όλος ο κόσμος καταφέρνουν να διεισδύουν στα δημόσια νοσοκομεία και να παρέχουν τις ελάχιστα ασφαλείς και επαρκείς «υπηρεσίες» τους πείθοντας τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να τις παρουσιάζουν ως τις κυρίες που συντροφεύουν συνηθέστερα γέροντες στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να τους συνοδεύουν και στα νοσοκομεία .

Για τις 5 κυρίες από την Αλβανία, την Ρωσία και την Γεωργία που συνελήφθησαν πάντως χθες στο «Σωτηρία» έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται οι αποκλειστικές με …πτυχίο! Τι απάντησε ο Άδωνις στη Χρυσή Αυγή