Στην Θήβα χωρίς χειρουργό στο Παίδων χωρίς ακτινοθεραπευτές

  • Iatropedia
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το μοναδικό στην Ελλάδα δημόσιο ακτινοθεραπευτικό τμήμα για παιδιά, στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας, στο νοσοκομείο οι εφημερίες διενεργούνται χωρίς την παρουσία χειρουργού!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο «Αγλαϊα Κυριακού» η μοναδική γιατρός που είχε απομείνει υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα. Ετσι, αυτήν τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές γίνεται από έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η σύμβαση δε ενός εξ αυτών λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σοβαρά είναι όμως τα προβλήματα υποστελέχωσης και στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας όπου χωρίς την παρουσία χειρουργού θα εφημερεύσει και πάλι το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου το νοσοκομείο. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την επικίνδυνη αυτή πρακτική -που λαμβάνει χώρα αναγκαστικά εξαιτίας της υποστελέχωσης του χειρουργικού τμήματος- καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας.