Στην Κρήτη φοιτητές Ιατρικής για εκπαίδευση και προσφορά…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), με τίτλο «Ιατρική Απόβαση 2016», το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, φοιτητές των ελληνικών Ιατρικών Σχολών θα επισκεφθούν, από 20/7 έως 28/8, περιφερειακές υγειονομικές μονάδες υγείας της Κρήτης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη λειτουργία τους και να συμμετέχουν σε αυτήν, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων διευθυντών τους.

Οι επισκέψεις των φοιτητών θα πραγματοποιούνται ανά ζεύγη στη μονάδα που έχουν ορισθεί και η επίσκεψη τους θα έχει διάρκεια δέκα ημερών, σύμφωνα με το πλάνο επισκέψεων που έχει συντάξει η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ομάδες φοιτητών θα βρίσκονται από 20/7 έως και 28/8 στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας και στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2016» της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. αποτελεί συνέχιση αυτού των προηγούμενων ετών (διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1997) και είναι εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φοιτητές ελληνικών Ιατρικών Σχολών, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει τουλάχιστον από ένα κλινικό έτος (4ο, 5ο ή 6ο).

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) αποτελεί μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές και επαγγελματίες των επιστημών υγείας με έδρα την Αθήνα.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

– η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής σε πραγματικές συνθήκες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών,

– η προετοιμασία των φοιτητών για τις προκλήσεις της Υπηρεσίας Υπαίθρου και

– η επαφή των φοιτητών με την άσκηση της Γενικής Ιατρικής.

Οι φοιτητές δεν αναλαμβάνουν διαγνωστικές ή θεραπευτικές πρωτοβουλίες, δεν προβαίνουν σε ιατρικές πράξεις (όπως κλινικές πράξεις, αντικειμενική εξέταση κλπ) και κάθε στιγμή βρίσκονται υπό την εποπτεία κάποιου ιατρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν