Στην… Ιθάκη του Σωτηρία μετά την “Οδύσσεια” του κοροναϊού! Ο Έλληνας επιχειρηματίας αποκλειστικά στο newsit.gr

  • Γιάννα Σουλάκη
Σωτηρία
Ο Έλληνας επιχειρηματίας, Γιάννης Μερσινιάς, μιλά αποκλειστικά στο newsit.gr μέσα από το νοσοκομείο Σωτηρία. Τι μέλλει γενέσθαι.

Από την Κίνα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κι από εκεί απευθείας στο νοσοκομείο “Σωτηρία” για προληπτικούς λόγους. Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μερσινιάς είναι ένα από τα δυο άτομα τα οποία από το βράδυ της Κυριακής, 09.02.2020, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σωτηρία προκειμένου να υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σχετικά με τον κοροναϊό.

Δείτε επίσης: Αρνητικοί στον κοροναϊό οι δύο Έλληνες της καραντίνας του «Σωτηρία» και ενός ακόμη «ύποπτου» ασθενή του ΑΧΕΠΑ

Ο ίδιος μιλά στο newsit.gr και αποκαλύπτει: “Επέστρεψα χθες το απόγευμα όπου και μας μετέφεραν στο νοσοκομείο Σωτηρία απευθείας. Δυστυχώς το διάστημα που παρέμεινα στην Κίνα δεν μετράει οπότε για τις επόμενες 14ημέρες θα παραμείνω για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο” αναφέρει και προσθέτει: “Είμαι καλά, αισθάνομαι καλά, χαίρομαι που μετά την περιπέτεια αυτή επέστρεψα πίσω. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει και περιμένουμε να περάσουν οι ημέρες. Το άλλο άτομο που ήρθαμε μαζί από την Κίνα είναι γυναίκα και όπως πρέπει είμαστε σε διαφορετικά δωμάτια. Ήταν πραγματικά μια περιπέτεια που δύσκολα θα ξεχάσω στη ζωή μου η αλήθεια είναι αυτή”.

Συγκλόνισε μιλώντας από την Κίνα ο Γιάννης Μερσινιάς

«Αισθάνομαι σαν να πρωταγωνιστώ σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ τα καταστήματα στο σύνολο τους είναι κλειστά. Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ελάχιστος και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς. Έχουν απαγορευτεί οι μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ και τα εστιατόρια είναι κλειστά» έλεγε τότε στο newsit.gr ο 59χρονος Έλληνας που ο κοροναϊός τον είχε εγκλωβίσει στην Κίνα.

«Αισθάνομαι εγκλωβισμένος μέσα σε μια πόλη γιατί δεν μπορώ να πάω πουθενά. Απλά μπαινοβγαίνω σ’ ένα ξενοδοχείο και κάνω βόλτες, σε μια άδεια πόλη με μια μάσκα, που αν δεν την φοράς σου κάνει παρατήρηση η αστυνομία. Δεν γλιτώνεις εύκολα», τόνιζε.

Ο Μερσινιάς που… προσπαθούσε να “αποδράσει” από την Κίνα!

Ο Γιάννης Μερσινιάς όλες εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε επικοινωνία με την πρεσβεία στην Κίνα, καθώς, όπως τους είχε ενημερώσει, επιθυμούσε να διακόψει νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε την παραμονή του. «Αυτό που περιμένω είναι το πότε η πρεσβεία θα καταφέρει να με βγάλει από εδώ. Μέχρι στιγμής με έχουν βάλει στην ευρωπαϊκή λίστα εκκένωσης και από εκεί και πέρα περιμένω να δω τι θα γίνει» τόνιζε φανερώνοντας την έκδηλη αγωνία του.

Πώς βρέθηκε στο… κατώφλι του κοροναϊού ο Γιάννης Μερσινιάς

Η περιπέτεια για τον Γιάννη Μερσινιά στην πόλη Γιτσάνγκ ξεκίνησε με το που έφτασε στον προορισμό του, αν και τα πάντα, όπως περιγράφει, αρχικά έμοιαζαν εντελώς διαφορετικά. «Βρίσκομαι στο Γιτσάνγκ εδώ και πέντε μέρες. Είχα έρθει για δουλειά και ταυτόχρονα για να ζήσω την εμπειρία της κινεζικής πρωτοχρονιάς.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης.