Στην εντατική σήμερα νοσοκομεία μονάδες υγείας! Σε γενική απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Χωρίς δημόσιες μονάδες υγείας θα μείνουν σήμερα οι ασθενείς σε όλη τη χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ενώ την απεργία στηρίζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού αναμένεται να μετατεθούν.

Γιατροί και εργαζόμενοι αντιτίθενται στις συγχωνεύσεις αλλά και τις αλλαγές χρήσεις των νοσοκομείων που ουσιαστικά θα θέσουν εκτός ΕΣΥ μεγάλο μέρος του προσωπικού. Άλλωστε το επόμενο διάστημα και έως το τέλος του χρόνου 1250 υπάλληλοι των νοσοκομείων θα μπούνε σε καθεστώς κινητικότητας. Για δύο μήνες μόνο, διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλοι τόσοι θα μπούνε στον «πάγο» το 2014.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: » οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις» .

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγραφές των συνδικαλιστικών οργάνων τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν ήδη 20.000 κενά προσωπικού και 6000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Το προσωπικό των νοσοκομείων έχει προγραμματίσει σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και το ΕΣΥ θέλει το …Γερμανό του! Με γερμανικές χρεώσεις τα νοσοκομεία. Ποια διαδικασία θα ακολουθείται

Υπό …διπλό έλεγχο οι ασθενείς για ένα χειρουργείο! Πως θα γίνεται ο κλινικός έλεγχος στα νοσοκομεία

Όταν οι τυφλοί τύφλωσαν το …ΙΚΑ! Μαϊμού τυφλοί στην Κάλυμνο αλλά λιγότεροι

Σε κινητικότητα για 2 μήνες οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων! Όλο το σχέδιο Άδωνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν