Στην “εντατική” σήμερα και η Υγεία! Ποιοι θα απεργήσουν

  • Iatropedia
Στην εντατική μπαίνει για άλλη μια φορά ο τομέας της Υγείας καθώς σύσσωμοι οι εργαζόμενοι σε διάφορους φορείς και μονάδες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ποιοι απεργούν...

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα Τετάρτη ο χώρος της Υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί καθώς και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ζητά «ανατροπή της ανθυγιεινής μνημονιακής πολιτικής» και διεκδικεί δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας με πλήρη κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των πολιτών, στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ικανοποιητικές αποδοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης καθώς και άμεση εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών.

Στο απεργιακό μέτωπο και οι ιδιώτες γιατροί καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και 6000 Οδοντίατροι της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι «για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που οδηγούν τον κλάδο στην εξαθλίωση, για την υποβάθμιση της Οδοντιατρικής και την αδιαφορία της πολιτείας στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου όπως είναι η παράνομη άσκηση, η διαφυγή επιστημονικού δυναμικού και η έλλειψη οποιουδήποτε προληπτικού μέτρου για την βελτίωση της στοματικής υγείας του πληθυσμού».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από την πλευρά της θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:30 αύριο ενώ θα συνεχίσει με πορεία στο Σύνταγμα.
Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Ασθενείς γρονθοκόπησαν γιατρό στο ΕΛΠΙΣ! Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα

Κόντρα Σαλμά-ΕΟΦ! Στα άκρα οι σχέσεις. Όλο το παρασκήνιο

Που μεταναστεύουν πλέον οι Έλληνες γιατροί για ένα καλύτερο μέλλον;

Ξέχασαν …να τιμολογήσουν φάρμακα που κυκλοφορούν! Επιστολή διαμαρτυρίας ΣΦΕΕ προς Σαλμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν