Στην Ελλάδα το 20ο Διεθνές Συνέδριο Φαρμακευτικής Ιατρικής

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Θα διεξαχθεί 19 έως 21 Οκτωβρίου 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 ομιλητές απ' όλο τον κόσμο.

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί το 20ό Διεθνές Συνέδριο Φαρμακευτικής Ιατρικής (ICPM 2022), ένα κορυφαίο διεθνές επιστημονικό συνέδριο βιοϊατρικής, φαρμακευτικής έρευνας και τεχνολογίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2022. Το συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ) και η Διεθνής Ομοσπονδία Εταιρειών Φαρμακευτικής Ιατρικής (IFAPP).

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις εξελίξεις και το μέλλον:

  • Της βιοϊατρικής
  • Της βιοτεχνολογικής έρευνας
  • Της θεραπευτικής
  • Της ιατροτεχνολογικής ψηφιακής καινοτομίας

Οι ομιλίες θα αναπτυχθούν σε 10 θεματικές ενότητες με πάνελ, διαλέξεις, συζητήσεις, στρογγυλές τράπεζες, εργαστήρια και επιστημονικές ανακοινώσεις.

Στο συνέδριο χαιρετισμούς θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Δρ Μίνα Γκάγκα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος και ο κ. Νίκος Δέδες, εκ μέρους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος. Επίσης ο Dr Lembit Rägo, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Διεθνών Οργανισμών Ιατρικών Επιστημών (CIOMS) και ο Dr Steffen Thirstrup, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Τα οφέλη από τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι πολλαπλά», δήλωσε η πρόεδρος του συνεδρίου Δρ Βαρβάρα Μπαρούτσου. «Η διοργάνωση του ΙCPM 2022 θα αναδείξει τις εξαιρετικές επιδόσεις του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στη φαρμακευτική ιατρική έρευνα και θα ευνοήσει νέες συνεργασίες με το διεθνές οικοσύστημα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στο πεδίο της μεταφραστικής – κλινικής έρευνας».

Κύριες ομιλίες

Οι κύριες ομιλίες του διεθνούς συνεδρίου θα δοθούν από τους καθηγητές:

  • Αχιλλέα Γραβάνη (θέμα: «Η μετά-Covid περίοδος ανάπτυξης του φαρμάκου»)
  • Νεκτάριο Ταβερναράκη (θέμα: «Η ανάπτυξη καινοτόμων γενετικών εργαλείων στη βιοϊατρική έρευνα»)

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής διεθνών κανονιστικών οργανισμών όπως ο ΕΜΑ, διεθνών  επιστημονικών οργανισμών όπως το CIOMS και ευρωπαϊκών φορέων όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανίας (EFPIA).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν 22 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS-EACCME.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και των εξής ερευνητικών ιδρυμάτων και φορέων:

  • Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/FORTH)
  • Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/CERTH)
  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  • Ιατρική Εταιρεία Αθηνών
  • Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Φωτογραφία: iStock