Στην Ελλάδα το 13o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας

  • Ρούλα Τσουλέα
Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας
Το 13ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κεφαλαλγίας αρχίζει στις 30 Μαΐου στην Αθήνα.

To Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας φιλοξενεί εφέτος για πρώτη φορά η χώρα μας. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κεφαλαλγίας (EHF) και θα αρχίσει τις εργασίες του στις 30 Μαΐου στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του πονοκεφάλου.

Στη διάρκειά του, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για:

  • Την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου
  • Τη συννοσηρότητα του πονοκεφάλου
  • Την παθογένεση των κεφαλαλγιών

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας θα επικεντρωθεί στις νέες θεραπείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:

  • Φάρμακα που στοχεύουν στις οδούς CGRP και 5-HT1F
  • Οι θεραπείες που στοχεύουν στη σηματοδότηση PACAP
  • Οι δοκιμές νευροδιεγέρσεως.

Επιπλέον, οι επιστήμονες θα αναλύσουν θέματα που αφορούν τους ασθενείς, όπως την ακριβή συμπτωματολογία της νόσου. Θα μιλήσουν επίσης για πραγματικές ιστορίες ασθενών και πως αυτοί βίωσαν τις κεφαλαγίες τους, ενώ σημαντική αναφορά θα γίνει στον παιδικό πονοκέφαλο.

Επιπροσθέτως, θα εξηγήσουν πώς πρέπει να γίνεται η θεραπευτική αντιμετώπιση των κεφαλαλγιών. Θα συζητήσουν επίσης για το καίριο ζήτημα της πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες και το σύστημα Υγείας.

Σημείο αναφοράς εξ άλλου θα αποτελέσει η εφαρμογή των κλινικών μελετών στον τομέα της Κεφαλαλγίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σειρά επιστημονικών συμποσίων για την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ των παρευρισκομένων ομιλητών, ενώ θα διεξαχθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επιστήμονες υγείας.

Οι πρόεδροι του συνεδρίου κ.κ. Δήμος-Δημήτριος Μητσικώστας και Zaza Katsarava εκτιμούν ότι θα αποτελέσει μια άκρως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συνάντηση ειδικών.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κεφαλαλγίας θα διεξαχθεί 30 Μαΐου-1 Ιουνίου 2019 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κεφαλαλγίας

Από την ίδρυσή της το 1992 έως σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κεφαλαλγίας (EHF) προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από πονοκέφαλο στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό τον λόγο, αφιερώνει τις προσπάθειές της στην βελτίωση της ενημέρωσης των κυβερνήσεων, των παρόχων Υγείας και του κοινού γύρω από τις κεφαλαλγίες και τις επιπτώσεις τους.