Στην Ελλάδα χτυπά η «καρδιά» της Φυσικοθεραπείας 1-4 Φεβρουαρίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην Ελλάδα βρίσκεται και θα συνεδριάσει στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στις 1 – 4 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Εργασίας για Εκπαιδευτικά Θέματα του Ευρωπαϊκού Τμήματος της WCPT (World Confederation for Physical Therapy).

Την Ομάδα Εργασίας αποτελούν οι κάτωθι:

1. Chairman: Esther-Mary D’Arcy, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Τμήματος της WCPT (ER-WCPT)

2. Silke Gruber, Austria

3. Nikolaos Strimpakos, Greece

4. Helen French, Ireland

5. Carmen Suarez, Spain

6. Charlotte Häger, Sweden

7. David Gorria Belgium, Γενικός Γραμματέας της ER-WCPT

Η συνάντηση της ομάδας εργασίας στην Αθήνα είναι η τελευταία (προηγήθηκαν οι συναντήσεις στο Βουκουρέστι, Αμβούργο και Δουβλίνο) πριν το General Meeting της ER-WCPT, που θα γίνει στο Δουβλίνο, τον Απρίλιο του 2018.

Η επιτροπή εργάζεται για την επεξεργασία προτάσεων που αφορούν την εκπαίδευση, την μετεκπαίδευση ,την εξειδίκευση κ.ά.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα των εργασιών της Ομάδας.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά:

«Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και έχει θέσει στόχο την καλλιέργεια και την αναβάθμιση των σχέσεων με τις διεθνείς Ομοσπονδίες.

Αποτελεί επιτυχία για την χώρα μας η συμμετοχή εκπροσώπου μας στην επιτροπή, που έχει προταθεί από τον Π.Σ.Φ. Πρόκειται για τον Καθηγητή, κ. Νίκο Στριμπάκο.

Είναι ευκαιρία να έρθουν στην επικαιρότητα στη χώρα μας  όλα τα φλέγοντα θέματα, που αφορούν τόσο την εκπαίδευση στη Φυσικοθεραπεία όσο και τα  θέματα που αφορούν την άσκηση και την αυτονομία του επαγγέλματος.

Ο Π.Σ.Φ έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο Υγείας για να Νομοθετήσει το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας του Π.Σ.Φ και περιμένουμε τις αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίησή του. Το Ινστιτούτο θα αποτελέσει  τη βάση και την αρχή για τη χάραξη μιας άλλης πολιτικής στην δια βίου εκπαίδευση και την  κατάρτιση των μελών μας, ενώ, συγχρόνως, θα συμβάλει επίσης στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».