Στην εισαγγελική έρευνα για τις ΜΕΘ εντάσσεται και η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσιόδρας
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να εξετάσει τα συμπεράσματα των δύο καθηγητών, όπως περιλαμβάνονται στη μελέτη, στο πλαίσιο έρευνας για την λειτουργία των ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας.

Αντικείμενο εισαγγελικής διερεύνησης είναι πλέον η μελέτη των καθηγητών κ. Τσιόδρα και Λύτρα, η οποία αναφέρεται στη θνησιμότητα ασθενών κορονοϊού εκτός ΜΕΘ και προκάλεσε πολιτικές αναταραχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διεξάγει για την κατάσταση που λειτουργούν οι ΜΕΘ κατά την περίοδο της πανδημίας, και κυρίως μετά την κατακόρυφη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, αναμένεται να εξετάσει και τα συμπεράσματα των δύο καθηγητών, όπως περιλαμβάνονται στη μελέτη.

Συγκεκριμένα, η μελέτη θα αποτελέσει ακόμη ένα σκέλος της ογκώδους πλέον προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν τελικά προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια έρευνα περιλαμβάνεται και το σκέλος που αφορά στις καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ, δια στόματος του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, υπάρχουν συγκεκριμένες ΜΕΘ οι οποίες παρά τις ανάγκες, παραμένουν κενές, ενώ γενικότερα έθεσε και ζήτημα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρα