Στην Ε.Ε.ο λογαριασμός της νοσηλείας των παράνομων μεταναστών

  • Iatropedia
Με εµπιστευτικό έγγραφο που έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ο υπουργός Υγείας ζητάει από τις διοικήσεις των νοσκομείων όλης της χώρας λεπτοµερή στοιχεία για την παροχή υγειονοµικών υπηρεσιών σε όσους µετανάστες δεν έχουν χαρτιά ή κοινωνική ασφάλιση. Η κίνηση αυτή τουΆδωνι Γεωργιάδη αποσκοπεί στην διεκδίκηση των νοσηλείων των παράνομων μεταναστών από την Ευρωπαική Ένωση.

Αναλυτικότερα, στο έγγραφο που απεστάλη µία ηµέρα µετά τον ∆εκαπενταύγουστο σε όλες τιςυγειονομικές περιφέρει της χώρας, µε ρητή εντολή να αποσταλεί άµεσα στις διοικήσεις των νοσοκοµείων, ζητείται στο πλαίσιο του «επιχειρησιακού σχεδιασμού και της γενικότερης πολιτικής του υπουργείου Υγείας» να χορηγηθούν:

στοιχεία που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2013 σχετικά µε τον αριθμό των εξαναγκασθέντων, τον αριθμό των νοσηλευθέντων μεταναστών, τις εθνικότητές τους, τις βασικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, το μέσο όρο των ημερών νοσηλείας και το συνολικό κόστος.

Η απόφαση αυτή έχει την μορφή του κατεπέιγοντος και οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 28.8.2013 να έχουν αποστείλει τα στοιχεία αυτά στο ΕΚΕΠY.

Πάντως ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός υγείας ζητεί από τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν πληροφοριακό σύστημα τα στοιχεία «κατά προσέγγιση αλλά το δυνατόν εγγύτερα στα λεπτοµερή».

Από την άλλη πλευρά η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών τάσσεται κατά της απόφασης αυτής και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς που την χρειάζονται ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε λήγουν οι προθεσμίες για την κινητικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.Όλο το χρονοδιάγραμμα

Φάρμακα με την χούφτα και εξετάσεις με την σέσουλα στον ΕΟΠΥΥ

Από φύλλο και φτερό οι χρεώσεις νοσηλείας των ασθενών στα Νοσοκομεία

Στήνονται οι πυλώνες της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας.