Στην Αθήνα το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Καρδιολογίας

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών 23-25 Σεπτεμβρίου 2022. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει δια ζώσης ή διαδικτυακά.

Ο αιφνίδιος θάνατος σε αθλητές και τα όρια της άσκησης υπό φυσιολογικές έως ακραίες συνθήκες είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα συζητηθούν στο 3ο Συνέδριο «Sports Cardiology 2022» με διεθνή συμμετοχή, που αρχίζει αύριο τις εργασίες του στην Αθήνα.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί, οι οποίοι θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και για τα όρια της άσκησης στους καρδιοπαθείς, τον ρόλο της διατροφής και την χρήση αναβολικών από τους αθλητές. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού.

Το συνέδριο είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών 23-25 Σεπτεμβρίου 2022. Πρόεδρός του είναι ο επεμβατικός καρδιολόγος Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητικής Καρδιολογίας.

Η Αθλητική Καρδιολογία είναι ένας αναδυόμενος τομέας της Καρδιολογίας, στον οποίο  εμπλέκονται πολλές ιατρικές ειδικότητες και απαιτείται πολύπλευρη προσέγγιση και αντιμετώπιση. Η μεγάλη ανταπόκριση των δύο προηγούμενων συνεδρίων οδήγησε στη διεύρυνση της θεματολογίας και σε ένα ακόμα πλουσιότερο επιστημονικό πρόγραμμα.

Το συνέδριο θα είναι υβριδικό (μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει δια ζώσης ή διαδικτυακά). Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του American Heart Center, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

Το συνέδριο αξιολογήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 20 μόρια και η εγγραφή σε αυτό είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, την εγγραφή και την παρακολούθησή της οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.