Στην Αθήνα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine»

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Απριλίου 2024, στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» διοργανώνει στην Αθήνα το Εθνικό Κέντρο «Η άσκηση είναι φάρμακο – Ελλάς», μέλος του διεθνούς δικτύου Exercise is Medicine – Global.

Το δίκτυο συστάθηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής (ACSM) και την Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (AMA), για να προωθήσει την άσκηση στον γενικό πληθυσμό.

Το συνέδριο του ελληνικού κλάδου του δικτύου θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Απριλίου 2024. Οι ημερομηνίες αυτές έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Σωματικής Δραστηριότητας (6 Απριλίου).

Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν οι σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις και τα σύγχρονα ερευνητικά και κλινικά δεδομένα που αφορούν στο ρόλο της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων νόσων. Ενδεικτικά θα παρουσιασθούν δεδομένα για τα οφέλη της άσκησης σε:

  • Καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα
  • Αναπνευστικές παθήσεις
  • Νευροεκφυλιστικές νόσους
  • Καρκίνο

Θα διεξαχθούν επίσης ειδικά κλινικά φροντιστήρια, καθώς και παράλληλες δράσεις/εκδηλώσεις.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιστήμονες απ’ όλη τη χώρα και ομιλητές διεθνούς κύρους στο πεδίο της έρευνας και εφαρμογής της άσκησης σε κλινικούς πληθυσμούς. Θα φιλοξενηθούν επίσης εξέχοντες θεσμικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου δικτύου Exercise is Medicine®.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία της επιστημονικά τεκμηριωμένης σωματικής άσκησης στον σχεδιασμό προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας ποικίλων χρονίων νόσων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης, με δυνατότητα εξ αποστάσεως (διαδικτυακής) παρακολούθησης. Θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, καθώς και της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και των ΤΕΦΑΑ της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΔΩ.