Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»).

Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών θα διεξαχθεί στην Αθήνα το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου 2022. Το συνέδριο διοργανώνει η Ένωση Ασθενών Ελλάδος και αποτελεί τον μεγαλύτερο θεσμό διαλόγου μεταξύ ασθενών και εταίρων της Υγείας.

Στον θεσμό συμμετέχουν εδώ και μία δεκαετία περισσότεροι από 90 σύλλογοι ασθενών απ’ όλη τη χώρα, ενώ παρευρίσκονται εκπρόσωποι της πολιτείας και του ακαδημαϊκού και επιστημονικού Κλάδου, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν ολιστικά οι κυριότερες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας.

Στο συνέδριο, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά δύο μελέτες πολιτικής Υγείας που διεξήχθησαν το 2022.

Στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί η πρώτη εκτεταμένη έρευνα στη χώρα μας για τον προσδιορισμό του επιπέδου εγγραμματοσύνης υγείας του ελληνικού πληθυσμού.

Στην τρίτη ενότητα θα παρουσιαστεί μελέτη για την αξιολόγηση του ρόλου των εκπροσώπων των ασθενών στη λήψη αποφάσεων πολιτικής Υγείας στην Ελλάδα, με έμφαση στη διαδικασία αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.  Θέμα του θα είναι οι αληθινές ιστορίες των πασχόντων από χρόνιες ασθένειες και των φροντιστών τους. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε πρώτη πανελλαδική μετάδοση. Θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τον παραγωγικό διάλογο που θα ακολουθήσει μεταξύ των πολιτών και της πολιτείας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Μακεδονία» του ξενοδοχείου Divani Caravel. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η δια ζώσης συμμετοχή στο Συνέδριο πραγματοποιείται μόνο κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας εγγραφής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Η διαδικτυακή παρακολούθηση θα γίνει μέσω Facebook, YouTube ή στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου πατώντας ΕΔΩ.