Στην Αθήνα ο 17χρονος που έμεινε παράλυτος από χαλασμένο μηχάνημα!

  • Iatropedia
Στην πρωτεύουσα μεταφέρεται σήμερα το παιδί από τη Μυτιλήνη που με βάση την πρώτη εκτίμηση παρουσίασε ημιπληγία κατά τη διάρκεια επέμβασης εξαιτίας χαλασμένου μαγνητικού τομογράφου ο οποίος καθοδηγεί τον χειρουργό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το παιδί που υποβλήθηκε στο νησί σε επέμβαση για την αφαίρεση αιμαγγειώματος στο κεφάλι έμεινε παράλυτο εξαιτίας σφάλματος του μηχανήματος που χρησιμοποιούνταν στο χειρουργείο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει θλίψη στο Πανελλήνιο ενώ ερευνάται και από το υπουργείο Υγείας για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη βλάβη.

Οι γιατροί μέχρι στιγμής δεν μπορούν να αποφανθούν εάν η παράλυση είναι μόνιμη ή όχι γι αυτό και ο 17χρονος θα υποβληθεί σε σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων στην Αθήνα για να διαπιστωθεί ακριβώς το πρόβλημα αλλά και για να υπάρξει αντιμετώπισή του.

Γι αυτό δεν αποκλείεται να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αιμαγγειώματος αλλά και για την αντιμετώπιση της βλάβης.

Όλα δείχνουν πάντως ότι επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της μαγνητικής τομογραφίας που καθοδηγεί τον χειρουργό, με συνέπεια να υπάρξουν λανθασμένες μετρήσεις και πληροφορίες για το σημείο και το μέγεθος του αιμαγγειώματος.

Ο νευροχειρουργός διαπίστωσε μάλιστα το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της επέμβασης γι αυτό και αποφάσισε να τη διακόψει χωρίς να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστολή σοκ πανεπιστημιακών γιατρών: θα αυξηθούν οι θάνατοι από την κρίση!

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Δε θα κοπούν άλλες παροχές»! Τι είπε για ασφαλισμένους και Ασφαλιστικά Ταμεία!

Νέα τροπολογία για τις εφημερίες! Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή

Ο θάνατος ανάλογα με τη ζωή που επιλέγετε. ΒΙΝΤΕΟ

Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδος: πρόληψη και τρόποι θεραπείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν