Στην αναμονή για ένα ραντεβού! Καθυστερήσεις και ουρές στις Γραμματείες του ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Όποιος δε θέλει να πληρώσει ακριβά ένα τηλεφώνημα για να κλείσει ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ και προτιμά να πάει στις γραμματείες του ΙΚΑ που πλέον ανήκουν στον νέο οργανισμό Υγείας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι και εκεί τα πράγματα δε θα είναι εύκολα. Μπορεί να είναι δωρεάν αλλά όχι χωρίς κόστος.

Όπως παραδέχεται και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το τελευταίο διάστημα οι γραμματείες του ΙΚΑ όπου μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού με γιατρό, παρουσιάζουν συνωστισμό καθότι μέχρι σήμερα την υπηρεσία αυτή είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία με πολλούς υπαλλήλους αλλά τώρα η σύμβαση έχει λήξει. Αποτέλεσμα είναι να εξυπηρετούν υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ που όμως δεν επαρκούν.

Ο φόρτος εργασίας όπως σημειώνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: «οφείλεται στο ότι µετά από 10 χρόνια κατά τα οποία η συγκεκριµένη υπηρεσία εξυπηρετούνταν από ιδιωτική εταιρεία µε 610 εξειδικευµένους χειριστές, η σύµβαση που υπήρχε έληξε. Μέχρι να αναδειχθεί νέος ανάδοχος µέσα από διαγωνιστική διαδικασία, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανέλαβε, σε συνεννόηση µε το ΥΥΚΑ, να καλύψει αυτήν τηνυπηρεσία µε προσωπικό αριθµητικά µικρότερο και ανειδίκευτο, προκειµένουνα µην προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση ή σε εξωσυµβατική καταβολήαποζηµίωσης του κόστους της υπηρεσίας, όπως έγινε στο παρελθόν και ηοποία χρειάστηκε να νοµιµοποιηθεί µε τον νόµο 3918/11».