Στην αγορά των ΗΠΑ κυκλοφορεί το πρώτο ελληνικό φάρμακο

  • Γιάννα Σουλάκη
ελληνικό φάρμακο
Καινοτόμο ογκολογικό ελληνικό φάρμακο της εταιρείας RAFARM κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς έλαβε πιστοποίηση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το ενέσιμο ογκολογικό προϊόν, το οποίο αναπτύχθηκε και παράγεται στην χώρα μας από τη φαρμακοβιομηχανία RAFARM, είναι το 1ο Ελληνικό φαρμακευτικό προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας. Το ελληνικό φάρμακο διατίθεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές του έτους και σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί συνέχεια της πιστοποίησης που είχε λάβει η RAFARM από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για το υπερσύγχρονο εργοστάσιο και το ερευνητικό της κέντρο, το Νοέμβριο του 2017.

Ο κ. Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς στη RAFARM είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για τη μεγάλη αυτή επιχειρηματική επιτυχία, τόσο σε εταιρικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η σημαντική αυτή εξέλιξη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προσήλωση και επένδυση της εταιρείας και των ανθρώπων της στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέων ποιοτικών προϊόντων, υψηλών προδιαγραφών. Συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να ενισχύσουμε και να εδραιώσουμε τη διεθνή μας παρουσία μέσα από την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση αξιόπιστων φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά και τη σύναψη δυναμικών συνεργασιών ανά τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει πρόσφατα υποβάλει στον US FDA τρεις φακέλους προς αξιολόγηση που αφορούν σε στείρα ενέσιμα προϊόντα. Η εξειδίκευση και τεχνογνωσία της RAFARM σε αυτές τις κατηγορίες αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής της πορείας και είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς και συλλογικής προσπάθειας όλων των επιμέρους τμημάτων της εταιρείας.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, διαθέτουν τον πιο εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και πληρούν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας, διασφαλίζοντας την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ύψιστης ποιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν