Στη ζητιανιά ο ΕΟΠΥΥ για τα χρωστούμενα! Πόσα του οφείλουν τα Ταμεία

  • Iatropedia
Ο φαύλος κύκλος των χρεών φαίνεται ότι επικρατεί στην αγορά υγείας καθώς ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε όποιον μιλά...ελληνικά αλλά και του ΕΟΠΥΥ του οφείλουν τα Ταμεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Και σε ποιον δε χρωστά τελικά ο πολυσυζητημένος ΕΟΠΥΥ που σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό της χώρας. Χρωστά σε γιατρούς, κλινικές , εργαστήρια, διαγνωστικά αλλά και σε κάθε άλλο φορέα και πάροχο υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εξ αυτών έχουν καταφύγει και στη δικαιοσύνη για να εισπράξουν τα χρήματά τους. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν τα εισπράττουν με καθυστέρηση συνήθως ετών , τα λαμβάνουν κουρεμένα κατά πολύ.

Και το ζήτημα είναι ότι στον υποχρηματοδοτούμενο ΕΟΠΥΥ χρωστούν και τα Ταμεία με την σειρά τους. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, κοντά στα 700 εκατ.ευρω πρέπει να αποδώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία στον οργανισμό υγείας για να εξοφλήσουν.

Και παρότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή να αποπληρωθούν τα χρέη, τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ παραμένουν άδεια.

Άλλωστε ο οργανισμός έχει κουρεμένο προϋπολογισμό τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.

Ενδεικτικό του αδιεξόδου που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταικούρα προκειμένου να του ζητήσει να [παρέμβει για να καταβάλουν τα Ταμεία όσα χρωστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λήγει για τους γιατρούς η προθεσμία για το ΠΕΔΥ! Οι “εντός”, οι “εκτός” και οι ελπίδες Άδωνι

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για την απελευθέρωση ωραρίου! Τι ζητά η τρόικα

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Χωρίς αποζημίωση από ΕΟΠΥΥ κι άλλα σκευάσματα

Πόσοι γιατροί θα πάνε τελικά στο ΠΕΔΥ; Τι είπε ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ