Στη Βουλή η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών- Αδειάζουν σήμερα τα νοσοκομεία από τις απεργίες!

  • Iatropedia
Στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου κατευθύνεται η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών η οποία ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους με τελική κατεύθυνση τη Βουλή.Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι Γιατροί, νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ, με παράλληλη στάση εργασίας. Συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας σε πολλά νοσοκομεία.

Γι αυτό Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Την Παρασκευή το μεσημέρι στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα διοργανώνεται συλλαλητήριο για την Υγεία από τους εργαζόμενους σε όλους τους υγειονομικούς χώρους της περιοχής.

Το Σάββατο, οι υγειονομικοί διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:00 σε συντονισμό, όπως αναφέρουν, με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους και με σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας -να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- κανένας μόνος του στην κρίση».