Στη Νυρεμβέργη 16 φαρμακεία και στο Μόναχο 20 για όλο το ΣΚ…

Επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και Αδώνιδος Γεωργιάδη, ψηφίστηκαν νόμοι που προβλέπουν τα φαρμακεία στην χώρα μας να λειτουργούν με ένα πλήρως απελευθερωμένο ωράριο, κατά το οποίο ο καθένας ανοίγει και κλείνει όποτε επιθυμεί. Τι ισχύει άραγε με τα φαρμακεία στην Γερμανία;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην Γερμανία ισχύει σταθερό ωράριο στα φαρμακεία από τη Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 πμ ως τις 18:00 μμ. Έτσι, ορισμένα φαρμακεία είναι κλειστά την Τετάρτη το απόγευμα ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας και τα Σαββατοκύριακα εφημερεύουν πάντα διαφορετικά φαρμακεία. Οι εφημερίες είναι δε 24ωρες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το πρωί της επομένης ημέρας.

Για να επισκεφτεί κάποιος φαρμακείο εκτός των κανονικών ωρών που περιγράψαμε παραπάνω, θα πρέπει να πληρώσει ένα "τέλος επείγοντος περιστατικού" που αντιστοιχεί στο 10% περίπου της τιμής του φαρμάκου το οποίο χρειάζεται. Η συμμετοχή, ωστόσο, για τα φάρμακα (με συνταγή γιατρού) δεν είναι ποσοστιαία, όπως στην Ελλάδα, και φτάνει τα 5 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται.

Για παράδειγμα, στη Νυρεμβέργη, η οποία έχει πληθυσμό μαζί με τα περίχωρα 510.000 κατοίκους, εφημερεύουν μόλις 16 φαρμακεία από τις 9 το πρωί του Σαββάτου έως τις 9 το πρωί της Κυριακής ! Και στο Μόναχο του οποίου ο πληθυσμός μαζί με τα περίχωρα φτάνει τις 1.378.000, εφημερεύουν 20 φαρμακεία από τις 9 το πρωί του Σαββάτου έως τις 9 το πρωί της Κυριακής.

Τα υπόλοιπα φαρμακεία στο διάστημα των εφημεριών παραμένουν υποχρεωτικώς κλειστά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Όχι στις πολλαπλές άδειες ανά φαρμακοποιό και στο...χαώδες ωράριο

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends