Στέγνωσε η αγορά από φάρμακα! Ποια γνωστά λείπουν από τα ράφια

  • Iatropedia
Δεκάδες ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία όλης της χώρας. Αιτία μεταξύ άλλων η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά φαρμάκου από το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει πολλά λάθη στις τιμές. Ποια λείπουν;

Πολλές εταιρείες αδυνατούν να τιμολογήσουν τα σκευάσματά τους επειδή αναμένουν ο ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας να δώσει νέες διορθωμένες. Εκτός αυτού πολλές φαρμακαποθήκες φαίνεται ότι δεν προμηθεύουν με φάρμακα τα φαρμακεία, με συνέπεια γνωστά σκευάσματα να απουσιάζουν από τα ράφια.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έδωσε έναν ενδεικτικό κατάλογο με φάρμακα που απουσιάζουν από την αγορά και αφορούν γνωστές και πολύ συνηθισμένες παθήσεις.

Μεταξύ των φαρμάκων που λείπουν είναι:

LIPIDOR, DIOVAN, MICARDIS, SINGULAIR , ZODIN, SALOFALK, BIOSONIDE, GLUCOPHASE, EUTHYROX, LEGOFER, ZARATOR, XOZAL, DULCOLAX, MIRAPEXIN, SPIRIVA, PERSANTIN, SEROQUEL, CRESTOR, ATACAND, MEDROL, LYRICA, ATORSTAT, INSPRA, MODURETIC, BRASAN, ZURCAZOL, LEGOFER, CLARIPEN, CARVEPEN, LEPUR, MONOSORDIL, PENRAZOL.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέτα ψήφισης των μέτρων ενώ στις 10 Νοεμβρίου θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους δεδομένου ότι στις 12 Νομεβρίου αναμένουν να πληρωθούν για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.