Στέφανος Κορκολής: «Δίνω συνεχώς μάχη με τον καρκίνο, έρχεται και φεύγει»

  • Ρούλα Τσουλέα
Κορκολής
Σε συνέντευξή του ο δημοφιλής καλλιτέχνης τόνισε επίσης ότι είναι τεράστιο λάθος να φοβάται κάποιος να πάει στον γιατρό

Για την ημέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο και το πώς άλλαξε η ζωή του έκτοτε μίλησε στο «The 2Night Show» ο συνθέτης και ερμηνευτής Στέφανος Κορκολής, ο οποίος συμπληρώνει εφέτος 35 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης διαγνώστηκε με καρκίνο της ουροδόχου κύστεως τον Οκτώβριο του 2013. Έκτοτε, όπως είπε, δίνει συνεχή μάχη με τον καρκίνο, καθώς παρουσιάζει υποτροπές. Ο συνθέτης είχε μιλήσει για πρώτη φορά για τη διάγνωσή του τον Ιούλιο του 2014, σε συναυλία στην Κρήτη.

«Δεν είχα πρόθεση να το γνωστοποιήσω. Απλώς έκανα μία συναυλία στην Κρήτη για τον Όμιλο Ορίζοντας που στηρίζει καρκινοπαθείς. Εκείνη την περίοδο με είχε βρει ο καρκίνος. Αναφέρθηκα φυσικά σε ανθρώπους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, λέγοντας «κι εγώ είμαι ένας από εσάς, δεν το βάζουμε κάτω»», είπε ο κ. Κορκολής.

Και συνέχισε: «Πρόληψη, το σημαντικότερο. Μην φοβόμαστε να πάμε στον γιατρό, είναι τεράστιο λάθος. Δυστυχώς το έχουμε πολλοί άνθρωποι αυτό».

Αναφερόμενος στην αιτία  του καρκίνου του, επισήμανε ότι «καθαρά η αιτία ήταν το τσιγάρο. Κάπνιζα πάρα πολύ. Το τσιγάρο με κατέστρεψε». Όπως είπε, «με την περιπέτειά μου δίνω μία μάχη συνεχώς, διότι έρχεται και φεύγει. Βέβαια, κάνοντας κάποιες θεραπείες και έχοντας δει δίπλα μου περιστατικά άλλα, έκανα το σταυρό μου και είπα «τυχερός είμαι μέσα σε αυτή την ατυχία»».

Ο Στέφανος Κορκολής παρότρυνε για μία ακόμα φορά τους νέους να μην βάλουν ποτέ το τσιγάρο στο στόμα τους γιατί «δεν προσφέρει τίποτα». Συνέστησε επίσης σε όλους να μην φοβούνται να απευθυνθούν στον γιατρό τους, με το παραμικρό που θα νιώσουν. «Ο γιατρός μας είναι το 90% της σωτηρίας μας», τόνισε.

Κορκολής

Εσωτερικές διεργασίες

Όσον αφορά τη ζωή του μετά τον καρκίνο, παραδέχτηκε ότι όλα άλλαξαν. «Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου… Δεν πρόλαβα όμως να το συνειδητοποιήσω, γιατί μπήκα χειρουργείο κατ’ ευθείαν για να το προλάβω», εξήγησε ο κ. Κορκολής.

«Τελειώνοντας από το χειρουργείο, συνειδητοποιώντας ότι μπαίνω πια σε μία άλλη φάση της ζωής μου, εκεί έγιναν πολλές σκέψεις και εσωτερικές διεργασίες απίστευτες. Εκεί καταλαβαίνεις πολλά πράγματα, αρχίζεις και γίνεσαι πολύ αφαιρετικός στις επιλογές σου σε σχέση με τους γνωστούς σου, τους φίλους σου. Περιορίζεις το γύρω σου. Το κάνεις πιο ουσιαστικό. Γιατί αυτό που σου μαθαίνει αυτό το κακό, είναι να περιορίζεις σε ουσιαστικά πράγματα τα γύρω σου», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε ότι «γιατρειά» και «οξυγόνο» του είναι πλέον η μουσική του. Σε αυτήν απομονώθηκε μετά τη διάγνωση και με αυτήν πλέον συνεχίζει να πορεύεται.