Στάση εργασίας των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης – Κλειστά τα φαρμακεία στον Πειραιά, αύριο 28 Φεβρουαρίου

  • Iatropedia newsroom
φαρμακεία
Στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες που έχουν κηρυχθεί σε όλη τη χώρα για αύριο, θα συμμετάσχουν και τα φαρμακεία Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Aφορμή για τη στάση εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.30 και θα λήξει στις 14.30, είναι η συμπλήρωση ενός χρόνου από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγγενών που ζητούν δικαίωση και ενώνοντας τη φωνή τους με τις φωνές όλων των Ελλήνων απαιτούν από την πολιτεία να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα αποδοθούν ευθύνες και οι υπαίτιοι της τραγωδίας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Eπίσης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε ότι τα φαρμακεία που υπάγονται στο Σύλλογο θα παραμείνουν κλειστά, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣΠ, τιμώντας τους νεκρούς των Τεμπών και ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI