Σταμάτης Πουλής: Αναξιόπιστο το πόρισμα για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ που παραπέμπεται μεταξύ άλλων 4 προσώπων από την Εισαγγελία Διαφθοράς για σοβαρά αδικήματα, το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου είναι "διάτρητο" καθώς την εποχή που εξετάζει ούτε ο ίδιος ασκούσε διοίκηση ώστε να κάνει προσλήψεις, ούτε εργαζόταν στο Κέντρο η σύζυγός του την οποία υποτίθεται προσέλαβε! Και ως εκ τούτου, εξαπολύει με δηλώσεις του ολομέτωπη επίθεση για τα όσα υποστηρίζουν από την ηγεσία του ΥΥΚΑ αλλά και στο πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας.

Μας λέει ο κ. Πουλής αναφορικά με την κατηγορία περί παράνομων προσλήψεων, που αποδίδεται μεταξύ άλλων και στο πρόσωπό του:

«Το πόρισμα αναφέρεται σε διαδικασίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε χρονική περίοδο που αφενός μεν ο ίδιος δεν είχα οποιαδήποτε σχετική αρμοδιότητα, καθώς ήμουν απλός υπάλληλος και ουδέποτε άσκησα διοίκηση, αφετέρου η κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου δεν εργαζόταν καν στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς προσελήφθη μεταγενέστερα».

Και αφού κάνει τις παραπάνω διαπιστώσεις, περνάει στην επίθεση αναφέροντας:

«Τόσο «σοβαρό» και «αξιόπιστο» είναι το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο κατά τις πληροφορίες στηρίζεται η ποινική δίωξη.

Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους πρακτικής της εργαλειοποίησης των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου».

Ο κ. Σταμάτης Πουλής αναφέρει εν κατακλείδι ότι «όλα τα υπόλοιπα τεχνικά και ουσιαστικά ελλείμματα της προκαταρκτικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα τεθούν αρμοδίως».

Να θυμίσουμε τι εξέλιξη είχαμε χθες αργά το απόγευμα:

Ποινικές διώξεις για σοβαρά κακουργήματα ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος πέντε προσώπων για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.  Τα αδικήματα που περιλαμβάνει η δίωξη είναι απιστία από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, και σύσταση συμμορίας . Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις για το διάστημα 2011 -2014 και σύμφωνα με πόρισμα ειδικών στους οποίους προεδρεύει η Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου το Κέντρο λειτουργούσε σε μεγάλα διαστήματα ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών.

Παρακολουθήστε παρακάτω τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Iatropedia τον Απρίλιο του 2017: