Στα «σκαριά» η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης των Υγειονομικών έδωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους τέσσερις Προέδρους των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων.

 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τους προέδρους των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων αλλά επίσης τον κ. Ν. Φράγκος γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον κ. Ζήση Δέσπο, σύμβουλος του υπουργού, τον κ. Σεραφείμ Ζήκα, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  και την κυρία Μάγδα Βουδούρη, μέλος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου… Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε στους εκπροσώπους των Υγειονομικών Φορέων την θετική του άποψη για τη δημιουργία του Επαγγελματικού Ταμείου και δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε τεχνικό επίπεδο αφού προηγηθεί αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπεται από το νόμο.

Θεωρούμε ότι η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου με σωστές διαδικασίες και ενίσχυσή του μέσα από τη περιουσία του, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για παλαιότερους και νεώτερους επιστήμονες, ικανοποιητικότερης απόδοσης, όσον αφορά τις παροχές του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης.

 

Και οι τέσσερις Υγειονομικοί Φορείς, σχολιάζουν ως  θετική εξέλιξη «το πράσινο φως» το οποίο άναψε ο υπουργός Εργασίας,  για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου, στα πλαίσια του Νόμου 3029/2002 και θεωρούν ότι θα αποτελέσει την καλύτερη δυνατή λύση μετά τα γνωστά προβλήματα του ΤΣΑΥ και του ΟΑΕΕ.