Στα «σκαριά» δεύτερο Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας για τα καρδιολογικά κληρονομικά νοσήματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην ομιλία του στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Cancer & Personalized Medicine: The Next Frontier in Cancer Care", ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης ανακοίνωσε ότι "θα συσταθεί δεύτερο Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας, που θα αφορά στα καρδιολογικά κληρονομικά νοσήματα».

Για την εμβληματική πρωτοβουλία της Ιατρικής Ακριβείας και τη λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης κατά το χαιρετισμό του στο Συνέδριο «Cancer & Personalized Medicine: The Next  Frontier in Cancer Care».

Στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία υλοποιείται από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, είναι η μετάφραση της μοριακής γενετικής του καρκίνου σε στοχευμένες και εξατομικευμένες κλινικές πρακτικές.

Σημαντικό σημείο της ομιλίας του κ. Φωτάκη αποτέλεσε η αναφορά στη σύσταση ενός δεύτερου Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, όπου θα εντάσσονται τα καρδιολογικά κληρονομικά νοσήματα με έμφαση στον αιφνίδιο θάνατο.