Στα παζάρια με Άδωνι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Αποφασίζουν έως την Παρασκεύη για την απεργία

  • Iatropedia
¨Εως την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους μετά τις νέες εξελίξεις και τη συζήτηση στη Βουλή όπου και ο Άδωνις Γεωργιάδης τους πρότεινε να μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες του ΕΣΥ με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς να υπάρξουν απολύσεις. Τι θα κάνουν οι γιατροί

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε δυο μέτωπα φαίνεται ότι είναι χωρισμένοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Αυτοί που επιθυμούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και εκείνοι που θέλουν να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο καθεστώς απασχόλησης τους στο ενιαίο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στη συνέλευση του κλάδου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα και θα είναι κρίσημη για το μέλλον των κινητοποιήσεων πολλοί συνδικαλιστές θα προτείνουν ειδικά λόγω εορτών να ανασταλούν οι απεργίες και έτσι να πάνε στην οδό Αριστοτέλους με έναν ακόμη άσο στο μανίκι τους.

Ωστόσο οι γιατροί θα διεκδικήσουν κατά τη μεταφορά τους στο ΕΣΥ να δοθεί η δυνατότητα στις χειρουργικές ειδικότητες να χειρουργούν κανονικά στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας ζήτησε στη βουλή να υπάρξει κρίση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ πριν ενταχθούν στα νοσοκομεία.

Πάντως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σκοπεύουν να παζαρέψουν με τον κ.Γεωργιάδη και να διεκδικήσουν το βαθμολόγιο τους το οποίο συνοδεύεται από τον αντίστοιχο μισθό. Σημείο που αποτελεί μάλλον αγκάθι δεδομένου ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δε σκοπεύει να καταβάλει μεγάλους μισθούς στους νεοεισερχόμενους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ στα νοσοκομεία.

Το θετικό είναι ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σκέφτονται να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα πολύ ιατρεία παρότι τις τελευταίες ημέρες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ επέλεγαν να επισκεφθούν ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμού.

Εξάλλου κάθε γιατρός μπορεί πλέον να βλέπει 400 ασθενείς δωρεάν με αποζημίωση από τον ΕΟΠΠΥΥ μετά την αύξηση του πλαφόν από τις 200 επισκέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα παζάρια με Άδωνι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με την απεργία

Τι περιλαμβάνει το πόρισμα αξιολόγησης για ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται πλαφόν στα φάρμακα το 2014, φαρμάκι για τους ασφαλισμένους! Όλες οι αλλαγές

Το ΕΣΥ στο …πόδι! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν