Στα όρια τους και ….πέρα από αυτά τα ιδιωτικά διαγνωστικά. Διορία στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τα τέλη Αυγούστου

  • Iatropedia
Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρκών Διαγνωστικών Κέντρων, καταγγέλλει τις "απίστευτες ιδέες για σοβιετικού τύπου συστήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (με τι λεφτά άραγε;) και προτάσεις για εξοντωτική τιμωρία όσων άτυχων συμπολιτών μας αρρωστήσουν με την επάρατη νόσο". Τα μέλη του Συνδέσμου τονίζουν ότι οι ίδιες αυτές εξετάσεις δεν διεξάγονται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς το σύστσημα απαιτεί συγκεκριμένη πάθηση με εξαίρεση τις μαστογραφίες. Και στην συνέχεια επισημαίνουν ότι αφου δαιμονοποιείταο ο ασθενής, δαιμονοποιείται και το ιδιωτικό διαγνωστικό... Αλλά ο "κόμπος έφτασε στο χτένι" και γι΄αυτούς, όπως και για άλλους παρόχους του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους ότι θα περιμένουν για βελτίωση της κατάστασης μέχρι τα τέλη Αυγούστου... "Την συνέχεια των εξελίξεων θα την δούμε όλοι", καταλήγουν με νόημα!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην ανακοίνωση των μελών του Συνδέσμου απαριθμούνται τα προβλήματα με τον ΕΟΠΥΥ:

α) Μας οφείλονται οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2008-2011, ο χρόνος αποπληρωμής των οποίων έληξε τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς (2014), αλλά τα (προϋπολογισμένα) χρήματα όμως, φαίνεται να έχουν εξαφανισθεί!

β) Μας οφείλεται το υπόλοιπο της προκαταβολής όλων των μηνών του έτους 2012.

γ) Μας οφείλονται οι αποζημιώσεις έξι ολόκληρων μηνών του έτους 2013 και το υπόλοιπο της προκαταβολής των άλλων έξι μηνών του ίδιου έτους.

δ) Μας οφείλονται οι αποζημιώσεις πέντε ολόκληρων μηνών του έτους 2014 και το υπόλοιπο της προκαταβολής των άλλων επτά μηνών του ίδιου έτους, ενώ φαίνεται να έχουν «χαθεί» και τα επιπλέον 24 εκ. ευρώ της 19ης τροποποίησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ έτους 2014!!!, για τα οποία θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες, και

ε) Σήμερα, Αύγουστος του 2015, έχει δοθεί η προκαταβολή μόνο των δύο πρώτων μηνών τρέχοντος έτους.

«Τι δεν καταλαβαίνει πλέον το Υπουργείο Υγείας;

Χωρίς την ελάχιστη εντιμότητα, διαφάνεια και συνέπεια μεταξύ ηγεσίας Υπ. Υγείας – ΕΟΠΥΥ και Παρόχων, δεν μπορεί να στηριχθεί το σύστημα υγείας.

Χωρίς την κοινή λογική και αντίληψη της πραγματικότητας, δεν υπάρχει σύστημα υγείας.

Πρέπει να διασφαλιστεί το ελάχιστο: ότι ο πολίτης θα βρίσκει παρόχους για να υποβληθεί στις αναγκαίες εξετάσεις του, θα λαμβάνει υπηρεσίες με αξιοπρέπεια, αμεσότητα και αξιοπιστία αποτελεσμάτων στην δυσκολία του και ότι οι πάροχοι θα αμείβονται για τις υπηρεσίες τους αυτές.

Είναι τόσο απλό!

Εμείς θα περιμένουμε μέχρι το τέλος τρέχοντος μηνός Αυγούστου για να αποκατασταθεί ένα μέρος τουλάχιστον της ρευστότητάς μας και να μας έχει σταλεί ένα σχέδιο σύμβασης το οποίο θα διέπεται από δύο αρχές: α) ισότιμη αντιμετώπιση των δύο συμβαλλόμενων μερών και β) απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων όρων, μεταξύ των οποίων θα δεσπόζει ο όρος ότι όποια εξέταση εκτελείται, αποζημιώνεται πλήρως.

Την συνέχεια των εξελίξεων θα την δούμε όλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ