Στα «μπλε» οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου στη  νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη ντύθηκαν στα μπλε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 από τις 18:00 έως τις 24:00.

Η δράση διοργανώθηκε από τη Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο του 32ου Πανελλήνιου Ετήσιου Συνεδρίου της Εταιρείας.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση για την νόσο και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της. Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιεί πολύ σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό έργο για την εκπαίδευση και ενημέρωση στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται Ημερίδα ενημέρωσης Κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 10.00 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη διάρκεια της οποίας άτομα με διαβήτη θα μοιραστούν την εμπειρία τους, ενώ εξειδικευμένοι ιατροί θα ενημερώσουν το κοινό.

Αμέσως μετά στις 12:15 με αφετηρία το Makedonia Palace διοργανώνεται η δράση «Άθληση για τον Διαβήτη» με ποδηλατοδρομία, τρέξιμο, pilates και ιστιοπλοΐα στην οποία καλείται να συμμετάσχει το κοινό.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.