Στα…μπλε η Ακαδημία η Εθνική Βιβλιοθήκη και ο Λευκός Πύργος!

  • Iatropedia
Στα μπλε ''ντύνονται'' για ακόμη μία χρονιάιστορικά μνημεία και κτίρια - ορόσημα από όλον τον κόσμο προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να αφυπνησθεί η κοινή γνώμη για τον Διαβήτη. Η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Ακαδημία Αθηνών ο Λευκός Πύργος και για πρώτη φορά οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου της νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη θα «ντυθούν» στα μπλε απόψε το βράδυ.

Στα μπλε η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Ακαδημία Αθηνών

Στα μπλε φωταγωγήθηκε η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Ακαδημία Αθηνών συμμετέχοντας μαζί με άλλα ιστορικά μνημεία και κτίρια – ορόσημα από όλον τον κόσμο στην εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, που είναι σήμερα στις 14 Νοεμβρίου.

.

Στόχος του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η αφύπνιση για τον Διαβήτη, μία νόσος που τείνει να λάβει στις μέρες μας, μορφή επιδημίας.

Θεσσαλονίκη

Η δράση διοργανώνεται από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας φωταγώγησης ιστορικών μνημείων και κτηρίων σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της.

Το διαδικτυακό κανάλι Livemedia http://www.livemedia.gr/album/14566 θα μεταδώσει ζωντανά τη φωταγώγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει σύνδεση απευθείας με μία από τις αίθουσες στην οποία θα βρίσκεται σε εξέλιξη το 28ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα μοιράζονται προσκλήσεις για την συμμετοχή των πολιτών στην Ημερίδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 10.30 στο ξενοδοχείο Macedonia Palace. Της Ημερίδας θα προηγηθεί εκπαιδευτικός περίπατος διάρκειας μίας ώρας στη Νέα Παραλία, με συμμετοχή ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και γιατρών.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κόβει τη διάθεση για σεξ: Έρευνα

Πως ο Δημήτρης Μαυροειδής ''έφτιαξε'' το γόνατό του; Νέα μέθοδος

Σε ποια ηλικία κοιμόμαστε καλύτερα;

Αλήθειες και μύθοι για το μέγεθος των…προσόντων!