Στα «μαχαίρια» γιατροί ενός ολόκληρου νομού με τον διοικητή του νοσοκομείου

  • Iatropedia
Στα δικαστήρια έχει φτάσει η διαμάχη των γιατρών της Θεσπρωτίας με τον διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζη σχετικά με τις διακομιδές των ασθενών. Αιτία της διαμάχης, το γεγονός ότι ο διοικητής αποφάσισε να αναθέσει τον συντονισμό των διακομιδών στον "Γενικό Εφημερεύοντα" και την υλοποίηση της διακομιδής σε γιατρούς που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας οι οποίοι είτε βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο είτε είναι γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, συνηθέστερα ανειδίκευτοι.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για τον «αυθαίρετο θεσμ»ό του Γενικού Εφημερεύοντα έχουν στείλει εξώδικο οι γιατροί του Πύργου Ηλείας στον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου θεωρώντας ότι ο τελευταίος μετακυλά ευθύνες και αρμοδιότητες οι οποίες ανήκουν αποκλειστικά στον ίδιο.

Όπως αναφέρει μάλιστα έγγραφο που κιοινοποιεί και η ΟΕΝΓΕ, «ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών με το εν λόγω έγγραφο φροντίζει να αποποιηθεί κάθε ευθύνης στο πρόσωπό του και να θέσει σε εφημερίες ετοιμότητας τους Γενικούς Γιατρούς των Κέντρων Υγείας Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας, τους ειδικευόμενους γιατρούς του Νοσοκομείου, ακόμη και τους αγροτικούς γιατρούς, δήθεν με τρόπο «ενδεικτικό και όχι περιοριστικό», χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε ειδικευμένους γιατρούς, οι οποίοι με βάση απόφαση του ΚΕΣΥ (κλικ εδώ) έχουν την ευθύνη διακομιδής περιστατικών.

Καλό είναι λοιπόν ο κ. Δερδεμέζης να αναλάβει τις ευθύνες της θέσης του και ταυτόχρονα να ανακαλέσει το επίμαχο έγγραφο που προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γιατρών της Θεσπρωτίας».