Στα κάγκελα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ λίγο πριν φτάσει το ΠΕΔΥ στη Βουλή!

  • Iatropedia
Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι από τις 25 Νοεμβρίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως και τις 7 Φεβρουαρίου την απεργία. Έτσι δεν αποκλείεται η κινητικότητα που θα εφαρμοσθεί για την δημιουργία του νέου ΕΟΠΥΥ ''να τους βρεί'' σε κινητοποιήσεις.

Οι γιατροί πάντως από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Κ. Βαρνάβα στην Υγεία μεθοδεύεται η εφαρμογή όλων των σχεδίων των δανειστών και της TASK FORCE για δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας:'' Η κατάσταση οδηγείται στο απροχώρητο: νέες περικοπές στη χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των Νοσοκομείων και συνολικά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, φθηνό πακέτο παροχών στους πολίτες και μεγαλύτερη επιβάρυνσή τους σε ιδιωτικές δαπάνες, βίαιη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας που θα αγοράζει υπηρεσίες κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, από τις αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων και συνολικά από τα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.''

Για τα χαράτσια στον ευαίσθητο χώρο της υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι παραμένουν τα χαράτσια του 1 ευρώ για κάθε συνταγή, των 5 ευρώ για κάθε εξέταση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, της υπέρογκης αύξησης της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, της αποκλειστικά ιδιωτικής δαπάνης για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, της συμμετοχής με 15% στις εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, το υψηλό κόστος των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων και το έσχατο (όχι όμως και τελευταίο) μέτρο του πλαφόν στο κόστος συνταγογράφισης, το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα στη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών.

Οι γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων:

να μην διαλυθεί η δημόσια Π.Φ.Υ. , να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στη λειτουργία των ιατρών με τα απαράδεκτα πλαφόν σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις αλλά να αποσυρθεί το «χαράτσι» στους ασθενείς για επισκέψεις – φάρμακα – εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα αγκάθια Άδωνι στον νέο ΕΟΠΥΥ! Αναζητείται ρευστό για…φως, νερό, τηλέφωνο!

Τι είδε ο υπουργός στο Καστελόριζο! Οι ξεχασμένοι ασθενείς και ο…ρομαντισμός Άδωνι! (ΦΩΤΟ)

Τα αγκάθια Άδωνι στον νέο ΕΟΠΥΥ! Αναζητείται ρευστό για…φως, νερό, τηλέφωνο!

Δραματική επιστολή παιδιάτρου για το κούρεμα στα φάρμακα των παιδιών!