Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί για τα απογεύματα

  • Iatropedia
Στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για να καταρρίψει την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίγουν τα απογεύματα όποια φαρμακεία το επιθυμούν.

Εκτός από τις κινητοποιήσεις στις οποίες σκοπεύουν να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, οι εκπρόσωποι του κλάδου ετοιμάζονται ήδη ώστε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Στόχος να μην περάσει η υπουργική απόφαση που απελευθερώνει ουσιαστικά το επάγγελμα δίνοντας τη δυνατότητα να ανοίγουν τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης αλλά και τα Σάββατα όποιοι φαρμακοποιοί το επιθυμούν.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε στο iatropedia.gr πως «ήδη το νομικό τμήμα του Συλλόγου προετοιμάζει όλες τις διαδικασίες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομικές κινήσεις».

Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την πεποίθησή τους πως τα δικαστήρια θα τους δικαιώσουν καθώς υπάρχουν οδηγίες και αποφάσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν επιτρέπουν μεταξύ άλλων το ωράριο εργασίας να ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα.

Το μέτωπο πάντως που άνοιξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τον κλάδο δεν αναμένεται να κλείσει σύντομα καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων να προχωρήσει στη μείωση του ποσοστού κέρδους. Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους δηλώνουν πως κάτι τέτοιο θα αποτελέσει …αιτία πολέμου και δε θα δεχθούν απολύτως καμία αλλαγή.