Στα χέρια της Δικαιοσύνης οι ελλείψεις στα φάρμακα…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των ελλείψεων σε φάρμακα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή τις καταγγελίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο ΠΦΣ είχε καταθέσει το εξώδικο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την περασμένη εβδομάδα για τις ελλείψεις. Όταν αυτό μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών εκείνη μπήκε αυτομάτως στην διαδικασία έρευνας που θα εξετάσει την αλήθεια των καταγγελιών και θα διερευνήσει εάν για τις ελλείψεις προκύπτουν ποινικές ευθύνες… Σήμερα πάντως ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για το θέμα των φαρμάκων και αμέσως μετά ο κ. Λουράντος σε δημοσιογράφους ότι «κάθε μέρα οι ελλείψεις φαρμάκων πολλαπλασιάζονται»…

Πρόσθεσε δε ο πρόεδρος του ΠΦΣ ότι «ήρθα εδώ και την ενημέρωσα με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελο… Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες, αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η ανάγκη ύπαρξης όλων των φαρμάκων είναι απαραίτητη. Αναφέραμε ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές. Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ».