Στα χαρακώματα οι γιατροί με τον Άδωνι! Μήλον τις έριδος οι εξετάσεις

  • Iatropedia
Τέλος στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από 12 Μαΐου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και όπως φαίνεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να αποτρέψει τη νέα επίσχεση των εργαστηριακών γιατρών.

Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο θέμα των συμβάσεων με τους κλινικο-εργαστηριακούς γιατρούς οι οποίοι ξεκινούν την επίσχεση τους στις 12 Μαίου.

Ο κλάδος ζητά αύξηση των κονδυλίων για τις εξετάσεις ώστε να πληρώνονται για όλες τις ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούν. Όπως σημειώνουν με βάση το ποσό που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του, περίπου οι μισές δε θα πληρωθούν.

Μιλούν επίσης για κουρεμένα κονδύλια για τη φετινή χρονιά με συνέπεια στο τέως Μάιου να έχουν τελειώσει τα χρήματα.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου υγείας υποστηρίζει ότι τα χρήματα που θα δοθούν φέτος δεν είναι πολύ μειωμένα σε σχέση με περυσινή και θα κυμανθούν στα 300 εκατ. ευρώ.

Όπως και να χει η νέα κόντρα φέρνει και νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν από την ερχόμενη Δευτέρα από την τσέπη τους τις διαγνωστικές τους εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαδικασία που στο παρελθόν έχει αποδεχθεί άκρως γραφειοκρατική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαρμακώνουν… τους πολιτικούς οι φαρμακοποιοί! Δείτε πως τους σταυρώνουν

Στα δικαστήρια οι γιατροί για το πλαφόν στα φάρμακα! Νέος πόλεμος με Άδωνι

Άδωνις προς γιατρούς-διαγνωστικά κέντρα: ''Σε όποιον αρέσει ο ΕΟΠΥΥ''

Έρχεται κούρεμα σε φάρμακα και εξετάσεις! Νέο πλαφόν δια χειρός Άδωνι. Όλα τα κριτήρια