Στα άκρα για τον ΕΟΠΥΥ! Γιατροί: Συνεχίζουμε απεργία ως τις 27! Άδωνις: «Συνεχίζω κι εγώ»!

  • Iatropedia
Αγκάθι στις σχέσεις κυβέρνησης και γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποτελεί η σχέση εργασίας των γιατρών που θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ. Συνεχίζεται όμως και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες θα δούνε το νέο σύστημα που θα είναι πολύ καλό, διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης που προχωρά τη Μεταρρύθμιση τελικά κανονικά και χωρίς τους γιατρούς.

Ο ιατρικός κλάδος επιμένει ότι δεν μπορεί νε μεταφερθεί το ιατρικό προσωπικό του πρώην ΙΚΑ στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ή αν μεταφερθεί να είναι με υψηλό βαθμολόγιο και με βάση τα χρόνια του καθενός.

Από την άλλη όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης εμμένει στην άποψή του ότι θα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους για να ενταχθούν στο νέο σύστημα.Και ο κύκλος της κόντρας συνεχίζεται …

Ο υπουργός Υγείας πάντως εντός των ημερών ξεκινά την εξπρές διαδικασία της διαθεσιμότητας και μάλιστα αναμένει τις λίστες με τα κενά στο ΕΣΥ ώστε να γνωρίζει τις ανάγκες σε ειδικότητες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα προκηρυχθούν οι θέσεις των γιατρών που χρειάζονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν οι απεργοί γιατροί.

Ο κλάδος όμως δεν κάνει πίσω γνωρίζοντας ότι τα σχέδια Άδωνι κυβέρνησης έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και στόχος είναι να ανοιχτεί το σύστημα στον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα σιγά σιγά να μπαίνουν λουκέτα στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα άκρα για τον ΕΟΠΥΥ! Γιατροί: Συνεχίζουμε απεργία ως τις 27! Άδωνις: «Συνεχίζω κι εγώ»!

Παράταση στις αναπηρικές συντάξεις λόγω απεργίας στον ΕΟΠΥΥ!

Ανοίγει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες! Τι προβλέπει τροπολογία Άδωνι

Κόντρα εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ! Εξελίξεις με παραιτήσεις και αλληλοκατηγορίες