Σουίτες του ΕΣΥ στις ασφαλιστικές εταιρείες

  • Iatropedia
Υπογράφονται μέσα στις ημέρες οι συμβάσεις για 556 υπερπολυτελή δωμάτια σε 70 δημόσια νοσοκομεία που αναμένεται να διαθέσει το υπουργείο Υγείας εντός του Οκτωβρίου στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να κερδίσει 10 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011.

Εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφούν οι πρώτες συμβάσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για την αξιοποίηση αρχικά 556 κρεβατιών σε 70 δημόσια νοσοκομεία. Από αυτά 136 κρεβάτια βρίσκονται στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, δηλαδή, στην Αθήνα.

Στις κλίνες αυτές οι εταιρείες θα μπορούν να νοσηλεύουν πελάτες τους με πολύ μικρότερο κόστος από ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το κόστος δε θα ξεπερνά το ¼ από αυτά που μέχρι σήμερα διέθεταν οι εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα.

Η σύμβαση και οι όροι έχουν ήδη συνταχθεί και αν όλα πάνε καλά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί μέσα στον Οκτώβριο να παραχωρήσει τις πρώτες κλίνες στις εταιρείες. Άλλωστε πολλοί είναι ήδη οι εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν κάνει τις απαραίτητες συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου.

Στόχος είναι μέσα στο 2011 να εξασφαλιστούν για το ΕΣΥ κοντά στα 10 εκατ. ευρώ και από κει και πέρα κάθε χρόνο περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ υπουργείου και εταιρειών, προβλέπει μεταξύ άλλων άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση για τους πελάτες με ιδιωτικά συμβόλαια (μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΕΠΥ) καθώς και τα πολυτελή δωμάτια του ΕΣΥ. Οι ασφαλισμένοι θα νοσηλεύονται αποκλειστικά σε δίκλινα, μονόκλινα ή σουίτες που διαθέτουν μόνο λίγα νοσοκομεία και είχαν φτιαχτεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως ελάχιστη ξενοδοχειακή υποδομή ορίζεται ο εξοπλισμός των δωματίων με εσωτερική τουαλέτα, κλιματισμό, τηλέφωνο, τηλεόραση και φυσικά σίτιση.