Σωτήρης Μπερσίμης: Το νέο πρόσωπο στον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ο λέκτορας Στατιστικής, Σωτήρης Μπερσίμης, είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, του υπερταμείου με τα 1,8 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τον Αύγουστο, την αδυναμία να εισπράξει τις εισφορές υγείας από τα επιμέρους Ταμεία και των πληρωμών που δεν πραγματοποιούνται εγκαίρως στους παρόχους του...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το απόγευμα χθες ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πέρασε από τον «έλεγχο» της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών κομμάτων για τα θέματα που θα διαχειριστεί…

Ο πρώην υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος τον ρώτησε για την σχέση του με φαρμακευτικές εταιρείες, γεγονός που ο κ. Μπερσίμης παραδέχτηκε τονίζοντας ότι ως στέλεχος της ιδιωτικής αγοράς, και ως στατιστικολόγος, συνεργάστηκε με κάποιες φαρμακοβιομηχανίες σε ερευνητικά έργα.

Ο πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό για τη διοίκηση του Οργανισμού, ρώτησε τον υπουργό Υγείας αν αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ τα χρήματα που παρακρατούνται από τις επικουρικές συντάξεις προς ενίσχυση του Οργανισμού.

Ενώ ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε απευθυνόμενος στον κ. Μπερσίμη ότι αναλαμβάνει ό,τι  δυσκολότερο στον χώρο της Υγείας. «Πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας σαν μια νοικοκυρά που υποδέχεται φίλους με άδειο ψυγείο, αλλά πρέπει κάτι να τους προσφέρει. Ετσι κι εσείς χωρίς χρήματα πρέπει να παρέχετε πολλές υπηρεσίες», του είπε χαρακτηριστικά.

«Επιλέξαμε έναν νέο άνθρωπο με εξαιρετικό βιογραφικό, καθώς έχει ασχοληθεί με εφαρμογές στατιστικής στον τομέα της υγείας. Με αυτήν την επιλογή μας δίνουμε δείγμα γραφής για την ανάγκη αξιόπιστης πολιτικής διεύθυνσης για κρίσιμους οργανισμούς που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών», σχολίασε ο κ. Ξανθός.