Σωτήρης Μπερσίμης: Διπλή βράβευση για την αναγνώρισή του έργου του ως manager

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δύο σημαντικές διακρίσεις έλαβε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Σωτήρης Μπερσίμης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπερσίμης έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS). Πρόκειται για σημαντική διάκριση, καθώς για πρώτη φορά το βραβείο απονέμεται σε Έλληνα και πρώτη φορά σε μάνατζερ δημόσιου οργανισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μπερσίμης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network.

Και οι δύο διακρίσεις έχουν να κάνουν «με τα εργαλεία» που εφάρμοσε την τελευταία διετία στον ΕΟΠΥΥ, για τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δαπανών, και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και την επιστήμη της στατιστικής.

Το βραβείο «Best Manager Award» έχει θεσμοθετηθεί από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS), με έδρα το ‘Αμστερνταμ. Έναν ανεξάρτητο Οργανισμό με σκοπό την προαγωγή της χρήσης στατιστικών μεθόδων στη διοίκηση επιχειρήσεων. Η έδρα του ENBIS είναι στο ‘Αμστερνταμ.

Βραβείο

Φέτος, το βραβείο απονεμήθηκε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έπειτα από αξιολόγηση του συνόλου του έργου και των δράσεων που υλοποιούνται, μεταξύ των οποίων, εφαρμογή στατιστικής και επιχειρησιακής αναλυτικής, με στόχο τη συνολική βιωσιμότητα του συστήματος, χρήση στατιστικής μεθοδολογίας για τον εντοπισμό και την αποτροπή της παραβατικής συμπεριφοράς και τον έλεγχο των δαπανών υγείας.

Το European Healthcare Fraud & Corruption Network εξέλεξε πρόεδρό του τον κ. Μπερσίμη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου (26 Απριλίου 2018, Βέλγιο), μετά από πρόταση των μελών του Δικτύου και αφού προηγήθηκε αξιολόγηση του έργου του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αξιολογήθηκε για τις δράσεις που υλοποιούνται την τελευταία διετία στον Οργανισμό και αφορούν, μεταξύ άλλων:

Tον εντοπισμό και την αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών υγείας, την εκκαθάριση των δαπανών υγείας των παρόχων με χρήση τεχνικών δειγματοληψίας, τον εξορθολογισμό των δαπανών (ένταξη κανόνων ICD-10 στα διαγνωστικά, διασύνδεση γνωματεύσεων και εκτελέσεων) και την ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού κ.α.

 

 

Το European Healthcare Fraud & Corruption Network αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό. Ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Βέλγιο και αποστολή του έχει την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της απάτης στην Υγεία.