SOS εκπέμπει το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου υπολειτουργεί επικίνδυνα λόγω πρωτοφανούς έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων για στοιχειώδεις λειτουργίες.

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες για τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, «είναι η πολλοστή φορά που επανερχόμαστε στο θέμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , η Υγειονομική Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή φαίνεται πως έχουν άλλα ενδιαφέροντα με πρώτο και κύριο, το πώς θα εξασφαλίσουν φόρους και πάλι φόρους για τα Ευρωπαϊκά αφεντικά και το κεφάλαιο. Θα περιγράψουμε με λεπτομέρεια την πραγματικότητα για να γίνει και στον πιο δύσπιστο αντιληπτή η τραγικότητα της κατάστασης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Γενικοί γιατροί & Παθολόγοι
Προβλεπόμενες θέσεις 4
Υπηρετούντες 3
Παιδίατροι
Προβλεπόμενες θέσεις 2
Υπηρετούντες 1
Μικροβιολόγοι
Προβλεπόμενες θέσεις 1
Υπηρετούντες 0
Οδοντίατροι
Προβλεπόμενες θέσεις 2
Υπηρετούντες 1
Νοσηλευτές-τριες
Προβλεπόμενες θέσεις 4
Υπηρετούντες 2
Παρασκευαστές μικροβιολογ.
Προβλεπόμενες θέσεις 2
Υπηρετούντες 2
Οδηγοί ασθενοφόρου
Προβλεπόμενες θέσεις 6
Υπηρετούντες 4
Μαίες
Προβλεπόμενες θέσεις 2
Υπηρετούντες 0
Συντηρητές
Προβλεπόμενες θέσεις 1
Υπηρετούντες 0
Διοικητικό Προσωπικό
Προβλεπόμενες θέσεις 2
Υπηρετούντες 0
Κοινωνικοί Λειτουργοί
Προβλεπόμενες θέσεις 1
Υπηρετούντες 1
Νοσηλευτών επισκεπτών
Προβλεπόμενες θέσεις 3
Υπηρετούντες 0
Καθαριστές-τριες
Προβλεπόμενες θέσεις 2
Υπηρετούντες 1
Επιμελητές-κλητήρες
Προβλεπόμενες θέσεις 2
Υπηρετούντες 1
Βοηθοί ακτινολόγου
Προβλεπόμενες θέσεις 1
Υπηρετούντες 0*
ΣΥΝΟΛΟ
35 που θα έπρεπε να υπηρετούν έναντι 16 που υπηρετούν σήμερα.

Διαβάστε εδώ την σχετική διαμαρτυρία:

Πάνω από το 50% των προβλεπόμενων θέσεων ΚΕΝΕΣ!!! Το υπάρχον προσωπικό καλείται να εξυπηρετεί 8.500 μόνιμο πληθυσμό του Δήμου μας (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) και άλλους τόσους και πλέον επισκέπτες-τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν λάβουμε υπόψη ότι πρέπει να επισκέπτονται περιοδικά το Κ.Υ. και άλλες ιατρικές ειδικότητες τότε οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες από τους 35 που προβλέπει ο Οργανισμός

Οι Αγροτικοί γιατροί προσφέρουν σημαντικότατο έργο, όμως δεν αντικαθίστανται άμεσα με τη λήξη της θητείας τους και τα κενά μεγαλώνουν. Δεν υπάρχουν μόνιμοι γιατροί στα ορεινά χωριά Κοσμάς, Πελετά, Παλιοχώρι.

Τα χρωστούμενα ρεπό στους εργαζόμενους είναι πάρα πολλά. Όσο για τις αμοιβές; Ισχύει η γενική λιτότητα που έχουν επιβάλει Ε.Ε.- Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
-Μικροβιολογικά μηχανήματα : με μηδενική περιοδική συντήρηση από ειδικούς βιοτεχνολόγους. Η όποια συντήρηση γίνεται από το προσωπικό
-Ακτινολογικό : πεπαλαιωμένο, προ πολλού έπρεπε να έχει αντικατασταθεί
-Εξοπλισμός χειρουργείου : υποτυπώδης, εξαιρετικά παλαιός
-Αναγκαία μηχανήματα (υπέρηχοι, ορμονολογικοί δείκτες, αέρια αίματος κλπ) : ΜΗΔΕΝ
-Ασθενοφόρα : Πολύ συχνές δαπανηρές βλάβες λόγω κακού οδικού δικτύου και περιοδική αχρηστία λόγω μη επισκευής. Περιοδική έλλειψη καυσίμων λογω μη  χρηματοδότησης!!
-Γεννήτρια ρεύματος : έχει ηλικία 30 ετών. Σε διακοπή ρεύματος δεν παίρνει μπροστά μόνη της.

-Συντηρητής δεν υπάρχει. Ουδέν σχόλιο.

ΦΑΡΜΑΚΑ – ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!

Δεν έφτανε η πενιχρότατη επιχορήγηση, προστέθηκε τελευταία και μια σκόπιμη γραφειοκρατία με την υπαγωγή του Κ.Υ. στην Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή στην Πάτρα. Για να εγκρίνει η Πάτρα πιστώσεις πρέπει – άκουσον άκουσον – το προσωπικό του Κ.Υ. να ψάξει για προμηθευτές, να ζητήσει προσφορές από εταιρίες. Όμως οι προμηθευτές θέλουν μετρητά. Δεν δίνουν με πίστωση. Οι εγκρίσεις από την Υγειονομική Περιφέρεια έρχονται με …. τον Αραμπά και είναι ελάχιστες, πολύ λιγότερες από τις ανάγκες.

Αποτέλεσμα :

Ελλείψεις σε γάζες, βαμβάκι, ράμματα, φάρμακα κλπ. Το προσωπικό αγοράζει μόνο του χαρτί υγείας, υλικά καθαριότητας κλπ ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό γίνεται από τους ασθενείς ή και από προσφορά των φαρμακοποιών. Οι όποιες προσφορές των συμπατριωτών μας σε εξοπλισμό και άλλες ανάγκες για το Κ.Υ. και τα  τοπικά ιατρεία, είναι ευπρόσδεκτες. Τους ευχαριστούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Η κρατική εγκατάλειψη δεν μπορεί να καλυφθεί με προσφορές.
Παραγγελία υλικών έγινε τον Ιούνη του 2015 και μετά τον Δεκέμβρη του 2015. Για 6 μήνες είχαν στείλει μόνο 1 κουτί αντιδραστήρια για εξετάσεις αίματος και όλο αυτό το διάστημα γίνονταν μόνο οι επείγουσες εξετάσεις
Κάθε φορά στέλνουν έγκριση για ελάχιστα υλικά και αναγκάζουν το προσωπικό να περιορίζει δραστικά τον αναγκαίο ημερήσιο αριθμό εξετάσεων. Δεν τους ενδιαφέρει ο άρρωστος, ο φτωχός, ο άνεργος, ο ανασφάλιστος, ο συνταξιούχος. Τους ενδιαφέρει μόνο να μειώσουν το κόστος για να ενισχύσουν τις τράπεζες, το κεφάλαιο, τους δανειστές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί σε εγρήγορση όλο το λαό του Δήμου να απαιτήσει το αυτονόητο.

Αμεσότατη πρόσληψη ειδικευόμενου μόνιμου προσωπικού.
Επείγουσα χρηματοδότηση για υλικά και εξοπλισμό.
Τακτική συνεχής περιοδική επίσκεψη ειδικευόμενων γιατρών (καρδιολόγου, γυναικολόγου, ουρολόγου, ορθοπεδικού, ψυχιάτρου, κτλ).
Η τραγικότητα στην υγεία μαζί με την νέα σφαγή που ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό και την άγρια φορολογία πρέπει να σημάνουν συναγερμό στα λαϊκά στρώματα.

Τοπικές ευθύνες έχουμε όλοι μας. Οι σύλλογοι γονέων, ο αγροτικός, των εμπόρων, ο πολιτιστικός κλπ

Την μεγαλύτερη τοπική ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή. Η αδράνειά της για το θέμα αυτό και οι γενικές θετικές τοποθετήσεις στις οδηγίες της Ε.Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων συνιστούν πολύ αρνητικό παράγοντα στην ανάγκη για ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν